• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Reis’in yükü ağır YUNUS KARAKAYA

Reis’in yükü ağır

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.06.2018, 00:00

24 Haziran'dan büyük bir zaferle çıkan Türkiye'nin ilk Devlet Başkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin diğer partilerin genel başkanlarına göre omuzundaki yük daha ağır.
Çünkü diğerlerinin İslam dünyası diye bir derdi yok! Türk dünyası diye bir derdi yok! Siyonizm diye bir derdi yok!
15 Temmuz derdi yok FETÖ derdi yok PKK derdi yok.

"AK PARTİNİN KALESİYİZ"

AK Parti'den yüzde 43.42 ile 2, CHP'den ise yüzde 28.28 ile Ankara'ya 1 milletvekili gönderen Uşak'ta Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın saha çalışmasını bir kez daha takdir ettim. Cahan, "Artık Uşak AK Parti'nin bir kalesidir. Halkımız Uşak'a AK Parti mührünü vurmuştur. Çalışmak bizden, takdir yüce Rabbimizden dedik ve elhamdülillah sonuçta da Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti en iyi noktada.
İnşallah yeni Türkiye, güçlü Türkiye tüm dünyaya armağan olsun. Çalışmalarımızda emek harcayan teşkilatımıza ve destekleri nedeniyle hemşerilerimize teşekkür ediyorum" dedi. Cumhur İttifakı'nda beraber oldukları MHP temsilcilerine de teşekkür eden Cahan, "Sandıkta vatan, devlet ve millet düşmanlarına Osmanlı tokadı atılmıştır, hayırlı olsun" dedi.

İNCE YANSIMALAR

CHP'deki Muharrem İnce yansımaları konusunda sözü partinin İzmir'deki etkin isimlerine bırakmak istiyorum. CHP İl Eski Başkan Yrd.
Yücel Özen: Muharrem İnce partiyi taşıdı aslında. Tablo çok kötüydü. Muharrem İnce'nin aday yapılması ile İP'nin gelişimini durdurdu. İkincisi HDP baraj altında kalmamalı anlayışı ile CHP'nin radikal sol seçmeninden milletvekilliğinde HDP'ye oy İzmir'de küçük de olsa arttı...CHP Genel Merkezi hiçbir açıklama yapmıyor. Çünkü onların bekledikleri sonuç bu idi. Ama artık CHP'nin kendisini gözden geçirme süreci başladı. MHP seçmeni bileşik kaplar örneği HDP oyu ile aynı ölçekte büyüyor veya küçülüyor. Oda doğal.
CHP İzmir Milletvekili A. Adayı Muharrem Dayanç: İzmir'de geçen seçimlere göre CHP'nin oyu 5 puan düşmüş, her iki bölgede Sayın İnce'nin oluşturduğu rüzgara rağmen milletvekili sayısı arttığı halde mevcut milletvekili sayımızı sadece koruyabilmişiz yani 7/7. Büyükşehir'in kırsalda 15 yıldır en çok yatırım yaptığı Bayındır'da, Tire'de Erdoğan 1. çıkmıştır.
Ülkede bu kadar değişim isteyen ve CHP'ye umut bağlamış milyonlar meydanları doldururken, partinin oyu 25'lerden 22'lere düşmüş ve partinin Cumhurbaşkanı adayı partiden 8 puan fazla oy alabilmeyi başarmıştır. Tüm bu yerelde ve genelde aldığımız sonuçlar başarı mı yoksa başarısızlık mı? İşte bunu tartışmamız gerekir. Siyasetin sıkıştığı ve tıkandığı bu dar kadrocu yönetim anlayışının bir sonucu olarak İzmir'de seçim sonuçları maalesef başarısızdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA