• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kokunun da kokusu çıkacak YUNUS KARAKAYA

Kokunun da kokusu çıkacak

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.09.2018, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bir türlü sebebini bulamadığı kokunun da yakında kokusu çıkacağa benziyor.
Aslında herkes kokuyu konuşuyor ama esas konuşulması gereken 9 belediye başkanı eskiten Büyük Kanal Projesi.
Gerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü gerekse İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri kokunun sebebini araştıra dursun esas irdelenmesi gereken İzmir Büyük Kanal Projesi.

9 BELEDİYE BAŞKANI ESKİTTİ

Yakın bir dostum, inşaat mühendisi Mehmet Zafer Zihnioğlu, "İzmir kenti kanalizasyon tesisinin irdelenmesi" konulu bir yazısını gönderdi. Yazıyı merak edenler http://www.tmmobizmir.org adresinden indirip okuyabilir ve koku hakkında detaylı bilgi sahibi olabilir.
İddiaya göre; Büyük Kanal Projesi, mastır planına sadık kalarak yapılmadı.
Bir proje bu kadar revizyon geçirir mi? 9 tane belediye başkanı eskiten bu proje en son Ahmet Piriştina tarafından tamamlanarak (!) hizmete sokuldu. Ama? Erken bitirme uğruna mastır plana uyulmayarak ve nüfus planlamasında hata yapılarak devreye sokulan BKP maalesef bugün itibari ile yetersiz duruma gelmiştir. Bu gidişle daha da kötüye bir gidiş yaşanacak ve koku ile atık miktarı körfezi felç edecektir.
Bu yüzden yeni bir mastır plana ihtiyaç vardır. Bu konuda Kocaoğlu ve Özfatura da konuşmalıdır.
Yeni büyük kanal projesi mastır planı yeniden yapılmalı yoksa bu körfez felç olur. Eğer gerekli tedbirler alınmazsa körfezde yeni facialar yaşanabilir.
Diğer taraftan kokunun sebebini bulamayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, çözümü rögarlara koku önleyici filtreler koymakta bulmuş. Yani kokudan birileri yine zengin olma yolunu bulmuş.

BAYRAKLAR NEDEN YOK?

İzmir Fuarı geçtiğimiz günlerde kapılarını açtı. Ancak benim esas dikkatimi çeken konu, ulaşım araçları. Eskiden Fuar'ın açıldığı günlerde ulaşım araçlarında Türk bayrağı ve Fuar bayrakları dalgalanırdı. Ama nedense bindiğim hiçbir araçta Türk bayrağına denk gelmedim, sebebi ne ola ki?

AÇILIYOR

Ortakları arasında değerli dostum, kardeşim Metin Keskin'in de bulunduğu Özel Medi Yaşlı Bakım Yaşam Merkezi bugün açılıyor.
Saat 15.00'te Mithatpaşa Caddesi 103/1 Sokak'ta hizmete girecek olan Yaşlı Bakım ve Yaşam Merkezi, misafirlerine sosyal hayattan kopmadan bir yaşam imkanı sunacak.
Merkez hakkında bilgi veren Keskin, "Mevcut hastalıkları nedeniyle tam olarak iyileşemeyen veya yaşam sonunda desteğe ihtiyacı olan hastalara yardım etmeyi amaçlayan tıp alanına 'palyatif bakım' adı verilir. Aynı zamanda "destekleyici bakım" olarak da bilinir. Hastanın yaşam kalitesinin artırılması odaklı bir bakım şeklidir. Eskiden, "Hastanız için yapabileceğimiz bir şey yok, eve gidebilirsiniz" denilen hastaların ağrı ve diğer sıkıntılarının azaltılması ve hastanın şikayetine yönelik bir bakım sürecidir. Amaç hastanın yaşamına yıllar değil, yıllarına yaşam katmaktır" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA