• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İstifa mı etti? YUNUS KARAKAYA

İstifa mı etti?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.09.2018, 00:00

MHP İzmir İl Teşkilatı'nda hafta başında yaşanan gelişmeler adeta baş döndürdü. Necat Karataş'ın istifasını açıklamasının ardından Veysel Şahin jet hızıyla İl Başkanlığı görevine getirildi.
Peki, Necat Karataş istifa mı etti? Yoksa görevden mi alındı? MHP İzmir Teşkilatı bunu tartışıyor. Çünkü Karataş ile MHP Genel Merkezi arasında iplerin uzun süreden beri gergin olduğu bilinen bir gerçekti. İzmir MHP'nin etkin isimleri, bazı ilçe başkanlıklarına istenen atamayı yapamayan Karataş'ın Genel Merkez ile restleşmeye girdiğini öne sürdüler. MHP Genel Merkezi'nin Karataş'a "Ya istifa et, ya da görevden alırız" mesajını gönderdiği iddia edildi.

UÇAK GÖZ KIRPIYOR

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak'ın geçtiğimiz günlerde düzenlediği toplantıya katıldım. Uçak, sektörüyle ilgili açıklamalarda bulundu ancak toplantıyla ilgili başka bir konuya dikkat çekmek istiyorum.
Adeta tırnaklarıyla kazıyarak bugünlere gelen Hayrettin Bey, aynı zamanda AK Parti İzmir İl Teşkilatı yönetiminde Ekonomi İşleri İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.
Yıllardır Seferihisar başta olmak üzere İzmir ve Türkiye ekonomisine önemli katkılarda bulunan Uçak, yerel seçimlerde AK Parti'den belediye başkan adayı olursa sakın şaşırmayın. İl Başkanı Aydın Şengül'ün aday tarifine tam olarak uyan isimlerin başında Hayrettin Bey'in geldiğinin de altını özellikle çizmek istiyorum.

SULTANHİSAR'DA TARİH KOKAN BİR YER

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, 1977 yılından bu yana kültürel mirasımızın ortaya çıkarılmasına verdiği desteği sürdürüyor. Her yıl desteklediği kazı alanlarını ziyaret ederek kazı başkanlarından bilgi alan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İdare Heyeti Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar, Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş, Yaşar Holding ve Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı yöneticileri bu yıl da M.Ö. 3. yüzyılda kurulan Nysa Antik Kenti'ni ziyaret ederek son 1 yılda gerçekleşen kazı çalışmaları ve ortaya çıkarılan eserler ve tarihi buluntular hakkında, Nysa Kazı Başkanı, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih- Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.
Dr. Serdar Hakan Öztaner'den medya temsilcileriyle birlikte bilgi aldı.
Tarihe yolculuğumuz sırasında gün yüzüne çıkan eserler karşısında büyülenmemek elde değil.
Tarih ve tarihi eser meraklılarına tavsiyem en kısa sürede Sultanhisar'ı ziyaret edin ve Nysa Antik Kenti'ne gidip o mistik havayı doya doya içinize çekin. Nysa, birçoğumuzun varlığından bile haberdar olmadığı, antik çağların bence en özel yerleşimlerinden birisi. Özellikle spor müsabakaları için oluşturulan büyük yüzme havuzu düşüncesi inanılmaz. Herkesin görmesini öneririm.
Bu arada Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İdare Heyeti Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar, Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş, Yaşar Holding ve Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı yöneticilerini tarihi eserlerin gün yüzüne çıkmasına verdikleri katkıdan dolayı tebrik ederim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA