• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Aşçılar tepkili YUNUS KARAKAYA

Aşçılar tepkili

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.09.2018, 00:00

Ege Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Fatih Demir, özel bir TV kanalında yayınlanan yemek programını sert bir dille eleştirdi.
Demir tepkisini şu sözlerle dile getirdi:
Şu an gündemde Masterchef Türkiye adlı program var Oklavalar cepte artistlik diz boyu, elle tutulur ortada bir tane örnek davranış yok. Genç şeflerimize ne güzel örnek bir program!
Ekip kuruyorlar, birbirlerine saygısızlık diz boyu. Beyler kendinize gelin mutfakların zemini sağlamdır sizin gibi karakteri bozuk kişileri barındırmaz.
Bu ne rezillik? Benim Türk mutfağımı böyle soytarılar temsil edemez.
Türkiye ismini bari kullanmayın daha fazla zarar vermeyin mutfağımıza...

DALAMA TANDIRI TESCİLLENDİ

Aydın İnciri ve Aydın Kestanesi'nden sonra, Aydın Dalama Tandırı da Coğrafi İşaretli Ürün olarak tescillendi. Efeler Belediye Başkanı Mesut Mesut Özakcan, Dalama Tandırı'nın 150 yıllık bir geçmişi olduğunu söyledi.
Dalama Tandırı'nın çok farklı olduğuna vurgu yapan Başkan Özakcan, "Süt kuzu ve oğlak etinden Efeler ilçemizin Dalama Mahallesi'nde yapılan bu tandır yüzlerce yıllık geçmişi olan bir gelenek. Bugün de yıllar öncesi gibi pişirilen, ocağının taşlarının bile özel nitelik taşıdığı bir tandır türü.
Birçok ilimizde, bölgemizde tandır vardır ama Dalama'daki bu tandırın lezzet yönüyle farklılığı var. Yerel değer taşıyan ürünlerimizin bu coğrafi belgelerle ülkemizin hem geçmişini geleceğe taşımak, hem de sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesine çok ciddi önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum" dedi.

VİRANEDEN ŞAHESERE DÖNÜŞTÜ

Nazilli Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan ve hizmete sunulan Hangar, kent siluetindeki ihtişamlı yerini aldı. Bir zamanlar kaderine terk edilen ve mekansızların sığınağı olan tren garı Nazilli Belediyesi tarafından yeniden restore edildi.
Röle, Restitüsyon ve Restorasyon çalışmaları tamamlanan hangar, Kafe Restoran ve Sergi Salonu olarak hizmet veriyor.
Bir zamanlar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'na ait atıl ve kullanılmaz haldeki Nazilli hangar binalarının hem Nazilli'nin görünen yüzü hem de Nazilli Belediyesi'nin gelir kapısı olacağını vurgulayan Belediye Başkanı Haluk Alıcı, "İlçemizde yetiştirilen bazı ürünlerin ülke üretiminde önemli yer teşkil etmesi, ayrıca yine ilçemizde yetiştirilen birçok tarım ürününün doğal ve organik olması fakat bu ürünlerin tanıtıldığı veya sürekli olarak satıldığı bir yerin olmaması nedeni ile Nazilli'yi tam anlamıyla tanıtamıyorduk.
Ama şimdi hangarlarda uygulanan bu proje ile çok güzel bir görüntü ortaya çıktı ve burası Nazilli'nin görünen yüzü halini aldı.
Ayrıca gördüğünüz üzere burada belediyemiz bünyesinde işletmesi yapılacak olan Hangar Kafe ve restoranında vatandaşlarımıza nezih ve güzel bir ortam hazırladık.
Ben şahsen çok mutlu ve gururluyum.
Çünkü artık yıkılmaya yüz tutmuş. Nazilli için tarihi önemi olan eski hangar binalarını bugün bu hale getirerek vatandaşımızın hizmetine sunduk. Nazillimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA