• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kendiniz olun YUNUS KARAKAYA

Kendiniz olun

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.09.2018, 00:00

İş adamları, politikacılar, gösteri dünyasındakiler düzenli olarak, insanların ne duymaktan hoşlanacaklarını araştırır ve buna yönelik çalışırlar. Bunun adına ister liderlik deyin, ister sanat, isterseniz orijinallik deyin. Bu davranış biçiminde bir değer var mıdır? Ama siz siz olun kendiniz olun

KIRKPINAR'DAN GÜRPINAR'A

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu İzmirli basın mensuplarıyla bir araya geldi ve çeşitli açıklamalarda bulundu. Zekai Bey bu arada Yeni Asır Gazetesi'ni de ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmeni Ercan Demir ile görüştü. Sohbetin bir bölümüne bende iştirak ettim ve Zekai Bey ile konuşma imkanı buldum. Belediyenin çalışmaları hakkındaki haberleri gazetemizde okuyabilirsiniz ancak aynı zamanda Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanı Zekai Kafaoğlu'nun bahsettiği Kırkpınar'dan Gürpınar'a etkinliğini ben sizlerle paylaşmak istedim. Başkan Kafaoğlu, "Kardeşlik köprüsü projesini bizlere getiren, böyle bir güzelliğe katkı sağlamamıza vesile olan birliğimizin yeni üyesi Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı'ya teşekkür ediyorum. 4-5 Ekim tarihinde Gürpınar'da düzenlenecek olan güreşlerde biz de birlik olarak yerimizi alacağız" dedi.
Kafaoğlu, "Ata sporumuzu hak ettiği mertebeye taşımak ve birlik olmanın, beraber olmanın gücünü ortaya koymak için yağlı güreşin tüm paydaşlarını dinliyor, yaptığımız icraatları ve planlarımızı ortak akıl ile oluşturuyoruz. Tüm zorluklara ve sıkıntılara rağmen geleneklerimizi yaşatmak için çaba gösteren cefakar belediye başkanlarımızın tüm ihtiyaçlarında birlik olarak yanlarındayız" şeklinde konuştu.

İZMİR'DE 'PEYNİRLİ EKMEK' COŞKUSU

İzmir Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği her yıl olduğu gibi bu yıl da hemşehrileriyle 21. Peynirli Ekmek Kır Şöleni'nde bir araya geldi. Elazığ kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak amacıyla her yıl düzenlenen şölen Sarnıç Mesire Alanı'nda coşkuyla gerçekleşti. İzmir Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin ev sahipliği yaptığı etkinlikte Elazığ'a özgü Peynirli Ekmek hem İzmirlilere hem de çevre illerden gelen vatandaşlara tanıtıldı.

KÜLTÜRÜMÜZÜ AKTARMALIYIZ

Şölenin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Muzaffer Acar, "Öncelikle buraya kadar gelip bizleri onurlandıran hemşerilerimize ve misafirlerimize teşekkür ediyorum. Bu etkinliği her sene yapmamızdaki amaç Elazığ yöresine ait Peynirli Ekmek'i tüm dünyaya tanıtmak.
Ayrıca kültürümüzü yeni nesillere aktarmak ve geleneksel hale getirdiğimiz bu tür etkinlikleri arttırarak hemşerilerimizle daha çok bir araya gelmeyi planlıyoruz" dedi.
Etkinlikte tam anlamıyla birlik, beraberlik ve kardeşliğin yaşandığını söyleyen Acar, "Elazığlılar olarak biz her zaman bir olduk. İzmir'de de bu birlikle birçok çalışmaya imza attık. Umarım bu birliğimiz ve beraberliğimiz hiç bir zaman bozulmaz" dedi. Şenlikte Ceyhun Şişmanoğlu, İzmir Adliyesi'nde düzenlenen hain saldırıda şehit düşen Fethi Sekin adına yazdığı şiiri seslendirince duygusal anlar yaşandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA