• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

AK Parti'de adaylar artıyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.04.2012, 00:00
AK Parti'de 9 Haziran günü yapılacak il kongresine Başbakan Erdoğan'ın katılması kesinleşti. Dün partiden gelen bilgi notunda Erdoğan'ın 9 Haziran'da İzmir'de olacağı yazıyor. Kongreye Başbakan'ın katılımı dahi kesinleşti ama il yönetimi ve başkanın kim olacağı henüz belli değil. 23 Nisan resepsiyonunda AK Parti'nin etkili isimlerinden Ekrem Erdem'e " İzmir konusunda kararınızı ne zaman vereceksiniz" diye sordum. Her zamanki gibi ser verip sır vermedi. Ancak özenle kurduğu cümlelerin satır aralarında önemli mesajlar vardı. Öncelikle 2014 yerel seçimlerinde İzmir'i almayı hedefleyen ve bunu başarma potansiyeli taşıyacak bir yönetim oluşturacaklarını söyledi. Sonra, " Kimsenin kırılmasını, darılmasını istemiyoruz. Değerlendirmemiz sürüyor. En iyisini bulmaya uğraşıyoruz" dedi. Erdem, henüz Başbakan Erdoğan'a sunacağı raporu sonuçlandırmamış. Buradan da anlaşılacağı üzere hala isimler üzerinde çalışıyor. Kulislerden yansıyan bilgilerde ilginç ayrıntılar var. İzmir Koordinatörü Mehmet Erdem'in, mevcut Başkan Ömer Cihat Akay ile ilgili olumsuz görüş bildiren iki milletvekili ve il kadın kolları başkanından yeni bir rapor istediğini öğrendim. Vekillerden en az üçünün Akay konusunda olumlu ya da olumsuz bir görüş bildirmediği de gelen bilgiler arasında. AK Parti'de il başkanlığı meselesini bu kadar dallandırıp budaklandırmadan, koordinatör vekillerin inisiyatifi ile sonuçlandıran birçok il var. İzmir'in yanı başındaki Manisa bu illerden biri. Ancak nedendir bilinmez İzmir'de genel merkez devreye girmeden bu iş çözüleceğe benzemiyor. 2 hafta önce kulislerde konuşulan bazı isimleri yazmış ve sürpriz bir adayın varlığından bahsetmiştim. Hemen belirteyim iki vekilin desteğini arkasına alan o aday hala potada. Son haftada onun yanına yeni bir isim daha eklendi. AK Parti kulislerinde il başkanlığı için kendisine şans tanınan isimler arasına Uğur Türkan da girdi. Mevcut Başkan Ömer Cihat Akay, dün Ankara'daydı. Şüphesiz onun temasları da il başkanlığı bilmecesinin çözülmesinde kritik rol oynayacak. AK Parti cephesinde son durum böyle

Seyit Onbaşının akrabası Meclis'te
CHP lideri Kılıçdaroğlu önceki gün Meclis'teki makamında Balıkesir Havran'dan gelen partisinin kadın kolları heyetini ağırladı. Balıkesir milletvekilleri Namık Havutça, Ayşe Nedret Akova ve Haluk Ahmet Gümüş'ün refakatinde CHP liderini ziyaret eden kadınlar arasında Çanakkale Savaşı'nın destanlaşan kahramanı Seyit Onbaşı'nın akrabası Saniye Dinç de vardı. Kılıçdaroğlu, Seyit Onbaşı'nın akrabası olduğunu öğrendiği Saniye Hanım'la bir süre sohbet etti. CHP liderine Balıkesir'den getirdikleri zeytin ve zeytinyağını hediye kadınlar, 3 Nisan'da değiştirilen zeytincilik yönetmeliğinden şikayetçi oldu. 25 dönümden küçük zeytin sahalarının madencilik sektörüne açılmasına olanak sağlayan yönetmeliğin Anayasa'ya aykırı olduğunu anlatan kadınlara destek sözü veren Kılıçdaroğlu, bu işle ilgilenmesi için üç vekilini görevlendirdi.

Özdağ'dan Manisa'ya 24 bin fidan
AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, kısa bir süre içinde parlamentonun dikkat çeken isimlerinden biri haline gelmeyi başardı. Milletvekillerinin neredeyse tamamının girmek için can attığı Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu'na Ege'den seçilen tek isim o oldu. Özdağ, parlamento çalışmalarının yanı sıra seçim bölgesi Manisa'yı da ihmal etmiyor. Meclis kulisindeki sohbetimizde Manisa'nın köylerinde 12 Haziran 2011 tarihinden bugüne kadar 24 bin fidan dağıttığını anlattı. Ödemiş merkezli Bademli Fidancılık'tan temin ettiği fidanları Selendi, Demirci, Gölmarmara ve Gördes'in köylerinde ücretsiz olarak dağıtan Özdağ'ın bu icraatı her türlü övgüyü hak ediyor. Tanesi 10 lira olan armut, ceviz, badem, zeytin, nar, kiraz ve vişne fidanları Egenin bereketli topraklarında mutlaka kök salacaktır. Manisa'nın vefakar köylüleri de milletvekillerinin bu icraatını asla unutmaz. Özdağ'ın fidan açılımı diğer vekillere de örnek olsun. Meclis'te 550 milletvekili var. Bırakın 24 bini her biri 10'ar bin fidan dağıtsa fena mı olur?

Elektriği kesik okul var mı?
MHP'li Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir'de bazı okullarda borcundan dolayı elektrik ve suların kesildiği iddialarını bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşımıştı. Beklenen cevap İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'den bu hafta geldi. Bakan Şahin'in verdiği bilgiye göre İzmir'de 19 Mayıs ve Tınaztepe İlköğretim Okullarının sularının borcundan dolayı kesildiği iddiası doğru. Ancak yüksek fatura bedeline itiraz eden okulların talebini yerinde bulan İZSU, yeni bir hesaplama yapmış ve borcun ödenmesi üzerine aynı gün sular açılmış. Bakanlık İzmir'deki okulların kırtasiye, su ve elektrik giderleri için 2011 yılında 29 milyon 339 bin 854 lira ödenek göndermiş. Şu anda kentteki okulların hiçbirinin elektrik ve su borcu bulunmuyor. İzmir'deki tablonun aksine Türkiye genelinde
elektrik ve su borçlarını ödemeyen çok sayıda okul var. 31.12.2010 tarihi itibariyle okulların ödenmemiş elektrik borçları 95 milyon 740 bin 507 lira, su borçları ise 20 milyon 732 bin 874 lira olarak tespit edilmiş. Bakanlık tüm okulların borçlarını yapılandırmış ve ödemeleri gerçekleştirmeleri için gereken ödenek tutarlarını il milli eğitim müdürlüklerine göndermiş.

İZİMDER 51 yaşında

Ankara'da faaliyet gösteren Ege derneklerinin en eskilerinden biri olan İzmir Yüksek Ticaretliler Derneği (İZİMDER) geçtiğimiz günlerde 51.kuruluş yıldönümünü kutladı. Gecede İzmir ve Ege siyasetinin önde gelen birçok ismi hazır bulundu. Derneğin kurulmasına öncülük eden eski bakanlardan İsmet Sezgin, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu ve Hülya Güven oradaydı. İZİMDER Başkanı İlhan İşman'ın "Biz büyük bir camiayız. Dile kolay yarım asrı devirdi. 12 Eylül dönemi de dahil hiç kapanmadan bugünlere geldik. Emeği geçen herkesi saygı, minnet, ebediyete göç etmiş büyüklerimizi de rahmet duygularıyla anıyoruz. Birlikte daha da güçlüyüz" davetlilerden büyük alkış aldı.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA