• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sevgi ve saygıyı hakim kılın ZEKERİYA MUTLU

Sevgi ve saygıyı hakim kılın

zekeriya.mutlu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.02.2018, 00:00

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne bağlı odalar, Ocak ayından itibaren genel kurullarını gerçekleştirmeye başlamışlardır. Gelinen noktada odalarımızın çoğu genel kurulları tamamlanmış, göreve seçilen oda yöneticilerimiz önlerindeki 4 yıl için çalışmalarına başlamışlardır.
Genel kurullarını tamamlayan çok sayıda odanın başkan ve yöneticileri ile İzmir Birliği'ne yaptıkları ziyaretlerde hasbihal etme imkanı buldum. Bugünkü yazımızda da oda yöneticileri ile yaptığım sohbetlerde dile getirdiğim görüşlere ve önerilerime yer vermek istiyorum.

İRİ OLUN

-Seçim ve genel kurul süreçleri geride kalmıştır. Yeni seçilen başkan ve yöneticilerimiz esnaf sanatkarlarını ziyaret etmeli, kendisine rakip çıkmış olanlar dahil olmak üzere üyeleriyle iletişimini güçlendirmeli, tüm üyeleri kucaklayan hizmet anlayışı ile çalışmalıdırlar.
Emekleri, sermayeleri, sanatları ile mesleklerine ve ekonomiye katkı koyan esnaf sanatkarlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi ve desteklenmesi öncelikli vazifemizdir.
-Esnaf teşkilatımızın idarecileri, gerek kendi aralarında gerekse teşkilattaki diğer odaların yöneticileriyle iyi diyaloglar halinde olmalı, sevgi ve saygıyı ön plana çıkartan bir anlayışı hakim kılmalıdırlar.
İzmir Esnaf Teşkilatı Türkiye'nin önde gelen camiaları arasındadır. Ülke genelindeki bu saygın konumumuzu korumalı, İzmir'in farkını her platformda göstermeye devam etmeliyiz.
-Esnaf sanatkarların sorunları büyüktür, çoktur. Ancak güçbirliği ve dayanışma ile çözülemeyecek sorunun olmadığına inanıyorum.
İzmir Esnaf Teşkilatı içinde kardeşlik duygularını yaşatarak, karşılıklı anlayış içinde hareket ederek 'İri ve Diri' olmamız gerekmektedir. Toplumsal yaşamda önemli bir konumda bulunan esnaf teşkilatı tek yürek halinde hareket ettikçe daha güçlü olacak, her türlü sıkıntının üstesinden gelebilecektir.

FEDAKARLIK İSTER

Esnaf yöneticiliği zor bir iştir. Özveri ister, işinden, ailesinden, sosyal hayatından fedakarlık ister. Oda yöneticilerimiz kendi işlerini geliştirmek, dinlenmek veya ailesiyle birlikte olmak için ihtiyaç duyduğu zamanı ve emeği, üyelerimizin sorunlarının giderilmesi için yapılan çalışmalara sarf etmektedirler.
Böylesine özveri ve azimle çalışan esnaf yöneticilerimizin takdir edilmeleri gerektiğini düşünüyorum. Toplumu oluşturan her kesim esnaf yöneticilerine destek olmalı, sorunlarının ve beklentilerinin karşılanması için gereken hassasiyeti göstermelidirler.
Ben de ilk günden bu yana elimden gelenin en iyisini yaparak destek olmaya çalıştığım esnaf idarecisi arkadaşlarımın bundan sonra da yanlarında olmayı görev biliyorum.
Sorunların giderilmesi yönünde üzerime düşen bir şey olursa, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da katkı koymak adına günün her saatinde emirlerinde olmayı sürdüreceğim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA