• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞENER MUTER

Yönetim Felsefesi

sener.muter@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.02.2017, 00:00

Matsushita Elektrik Şirketi'nin kurucusu Konsuke Matsushita, insan merkezli yönetim felsefesini ve iş yönetimi ilkelerini toplumsal değerlerle bütünleştiren, çabalarını insanlığın barış, mutluluk ve refahını artırmaya adamış vizyon sahibi bir sanayici olarak büyük bir saygı kazandı. Konsuke Matsushita 27 Kasım 1894'de Japonya'da Vakayama'da dünyaya geldi. 23 yaşında Matsushita Elektrik'i kurdu. Yönetim felsefesi 38 yaşında belirginlik kazandı. 94 yıl süren hayatı boyunca örnek bir sanayici olarak yaşadı.

Konsuke Matsushita temel yönetim hedefini şu sözlerle ifade etmiştir: "Sanayiciler olarak sorumluluklarımızın bilinciyle hareket edecek ve kendimizi iş faaliyetlerimiz aracılığıyla toplumun ilerleyip gelişmesine ve insanların refahının yükselmesine adayacak, böylece bütün dünyada yaşam kalitesini artıracağız."

Şirketin ana kurallarını ve iş anlayışını da açık bir şekilde şöyle belirlemiştir: "İlerleme ve gelişme ancak şirketimizdeki bütün çalışanların ortak çabaları ve işbirliği sayesinde gerçekleşebilir. Manevi bir birlik içinde bizler, şirket görevlerimizi adanmışlık, çalışkanlık ve dürüstlük kapsamı içinde yerine getireceğimizi taahhüt ediyoruz."

Konsuke Matsushita kurumsal başarı için zorunlu gördüğü ilkeleri de şu sözlerle özetlemiştir.

- Topluma Katkı: "Her zaman Temel Yönetim Hedefimize uygun hareket edecek, sanayiciler olarak toplumdaki sorumluluklarımızı eksiksiz yerine getireceğiz."

- Adil ve Dürüst Olma: "Bütün iş faaliyetlerimizde ve kişisel davranışlarımızda adil ve dürüst olacağız. Ne kadar yetenekli ya da ne kadar bilgili olursak olalım, kişisel dürüstlük olmaksızın ne başkalarının saygısını kazanabilir ne de özsaygımızı artırabiliriz."

- İşbirliği ve Takım Ruhu Anlayışı: "Paylaştığımız hedefleri gerçekleştirmek için yeteneklerimizi birleştireceğiz. Ne kadar becerikli olursak olalım, işbirliği ve takım ruhu anlayışı gerçekleşmeden sözde şirket olmaktan öteye geçemeyiz."

- İyileşme Yönünde Aralıksız Çaba: "İş faaliyetlerimiz aracılığıyla topluma katkıda bulunmak için yeteneğimizi geliştirmeye çaba göstereceğiz. Ancak böyle aralıksız çabalarla Temel Yönetim Hedefi'mizi yerine getirebilir, kalıcı huzur ve refahın gerçekleşmesine yardımcı olabiliriz."

- Nazik ve Alçak Gönüllü Olma: "Nazik ve alçak gönüllü olacak, sağlıklı toplumsal ilişkileri güçlendirmek ve toplumumuzda yaşam kalitesini artırmak amacıyla başkalarının haklarına ve ihtiyaçlarına her zaman saygı göstereceğiz."

- Uyum Sağlama: "Çevremizde sürekli olarak değişen koşullara ayak uydurmak için düşünce ve davranışlarımızı sürekli yenileyecek, girişimlerimizin ilerleme ve başarıyla sonuçlanmasını güvence altına almak için doğayla her zaman uyumlu hareket etmeye özen göstereceğiz."

- Gönül Borcu Duygusu: "Elde ettiğimiz bütün başarılar için gönül borcu duygusuyla hareket edeceğiz. Bu tutumun tüm engelleri aşma konusunda bize yarar sağlayacağından en küçük bir kuşku duymayacağız."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA