• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Zekalarıyla ZİRVE yaptılar BÜLENT GÜRLÜK

Zekalarıyla ZİRVE yaptılar

bulent.gurluk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.12.2017, 00:00

Milyonların gönlünde taht kuran bir dünya starı haline gelmek tesadüf değildir. Bunun için, bazılarının sandığı gibi parmakla gösterilecek bir güzelliğe sahip olmak da yetmez. Aynı kulvardaki sayısız rakibiniz arasından sıyrılacak bir yeteneğiniz ve onu avantaja dönüştürecek sağlam bir zekanız da olmak zorunda. Tıpkı yüksek zeka (IQ) seviyesiyle bunu başaran ünlü yıldızlar gibi.

Nicole Kidman (IQ 135)

En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazanan ilk Avustralyalı sinema oyuncusudur.
Kidman'ın babası Anthony Kidman ünlü bir biyokimyacı, psikolog ve yazar; annesi Janelle Kidman ise hemşire ve eğitimciydi. Çocukluğunda bale ve tiyatroyla ilgilenen Kidman; uzun boyu, kızıl saçları ve sempatisiyle ilgi odağıydı. Ancak onu Hollywood'a taşıyan yönü sadece güzelliği değil; zekası, yeteneği, etkileyici bir ses rengine sahip olması ve filmlerindeki üstün performansıydı.

Geena Davis (IQ 140)

Oscar, Altın Küre ve Emmy ödüllerinin sahibi Amerikalı oyuncu Geena Davis, küçük yaşlarda piyano, flüt ve vurmalı çalgıları kullanmayı öğrendi, Wareham'daki kilisede org çaldı. New England College'den sonra gittiği Boston Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ni iyi dereceyle bitiren güzel sanatçı, öğrenciyken kaldığı İsveç'te akıcı şekilde İsveççe konuşmayı öğrendi.
90'larda feminist üslubuyla tartışmalara yol açan Geena Davis, geniş çevrelerin hayranlığını kazandı.

Ellen Muth (IQ 154)

Amerikalı sinema ve dizi oyuncusu Ellen Muth, 'Dead Like Me' dizisindeki 'George Lass' rolüyle üne kavuştu.
Muth, ardından Stead Herek'in yönettiği, çıkış noktası Dead Like Me olan ve gösteri şovunun birçok üyesinin yer aldığı videoyla hayranlık uyandırdı.
Robert Loggia ve Doris Roberts'la birlikte rol aldığı romantik komedi 'Margarin Savaşları'nda bir kez daha hünerini sergileyen yıldız, büyük övgüler aldı.
1981 doğumlu Ellen, oynadığı filmlerde tahminlerin üzerinde ödüle layık görüldü.

Meryl Streep (IQ 143)

Amerikalı sanatçı dünya sinemasının en yetenekli ve başarılı aktrislerinden biri olarak kabul edilir. Kariyerinde, biri 'En İyi Yardımcı', diğer ikisi 'En İyi Kadın Oyuncu' dalında 3 Oscar kazandı. Streep, 28 kez Altın Küre'ye aday gösterildi ve sekizini alarak rekora imza attı. Sanatçı ayrıca 2 Emmy, 2 BAFTA ve bir Cannes Film Festivali ödülünü kazandı. Streep, Başkan Barack Obama tarafından ABD'de sivillere verilen en saygın nişan sayılan 'Başkanlık Özgürlük Madalyası'na layık görüldü.

Carol Vorderman (IQ 154)

İngiliz televizyoncu Vorderman'ın kariyeri 1982'de Channel 4'te yayınlanan Countdown oyun şovunun sunuculuğuyla başladı. 2008'e dek bu yarışmayla dünya çapında ses getirdi. Des O'Connor, Des Lynam ve Richard Whiteley gibi ünlü TV'cilerle program yapan Vorderman, 'Geri Sayım' oyunuyla yine milyonları ekrana bağladı. Better Homes dergisi ve Pride of ITV yayınlarının ödül törenlerini sunan ünlü televizyoncu, 'The I Was Got News for You', 'Sunday Night' ve 'Lorraine' programlarıyla dikkat çekti.

Shakira (IQ 141)

40 yaşındaki Kolombiyalı şarkıcı ve söz yazarı Shakira, 90'lı yıllarda patlama yapan Latin pop ve Latin rock müziğinin en güçlü seslerinden biri. 4 yaşında şiirler yazmaya, 8 yaşında şarkı bestelemeye başlayan sanatçı 5 dilde konuşabiliyor. 3 kez Grammy, 11 kez Latin Grammy, 14 kez Billboard Latin Müzik Ödülü kazanan sempatik yıldızın albümleri, Sony Müzik'in verilerine göre dünya genelinde 80 milyonun üzerinde sattı. Tekli satışlarla birlikte Shakira, 160 milyon satış rakamını aştı.

Jodie Foster (IQ 132)

ABD'li aktris Jodie Foster, 3 yaşındayken oyunculukla tanıştı, 8 yaşına dek 40 reklam filminde rol aldı. 14 yaşındayken Robert De Niro ile baş rolü paylaştığı Taksi Şoförü filmindeki çocuk fahişe performansı ona 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscarı' adaylığını getirdi.
'En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını ilk kez tecavüz mağduru kadını canlandırdığı 'Sanık' filmi, ikincisini ise Anthony Hopkins ile oynadığı 'Kuzuların Sessizliği' ile aldı.
Foster, daha birçok ödülle adını sinema tarihine yazdı.

Cindy Crawford (IQ 153)

Northwestern Üniversitesi Kimya Mühendisliği'ni bursla kazanan güzel Cindy, eğitimine sadece bir yarıyıl devam etti ve çok istediği fotomodelliğe atladı. Chicago'da fotoğrafçı Victor Skrebneski ile çalıştı. 1986'da Manhattan'a yerleşerek mesleğinde basamakları hızla tırmanan Cindy, 1980'ler ile 90'lı yıllarda adından en çok bahsedilen modellerden biri oldu. 1.77'lik boy, kahverengi saç ve göz rengiyle çok tercih edilen Crawford mesleki zekasıyla uzun yıllar zirvede kaldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA