• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 11 Temmuz 2010
500 gr. tavuk göğüs fileto
3 dilim ekmek
4 çorba kaşığı süt
5 çorba kaşığı Orkide margarin
Tuz, karabiber, muskat
4 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 adet fırın ekmeği
4 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ

Bugün özel bir köfte tarifi ile buradayım. Rus köftesi adlı bu yemek, aslında bizim kadınbudu köftemize de çok benziyor. Ama içinde ufak tefek değişiklikler de yok değil. Ben tavuk ile yapılan orijinal tarifi yazdım ama dilerseniz bu köfteyi dana veya kuzu kıyması ile de yapabilirsiniz. Rus köftesi için önce ekmek dilimlerini sütte beklettikten sonra iyice sıkalım. Tavuk göğüslerini robotta kıyma haline gelene kadar çekelim. Margarini, sütlü ekmeği, muskatı, tuzu ilave edip, malzemeleri iyice karışana kadar çekelim. Ellerimizi unlayıp hazırlamış olduğumuz harcı 6 eşit parçaya bölüp oval biçimde, yassılaştırarak şekillendirelim. 1 gece beklemiş ekmeği dilimleyelim. Tost makinesinde dilimleri kızartıp robotta un haline gelene kadar çekip, bir tabağa alalım. Köfteleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya son olarak da un haline getirdiğimiz ekmeklere bulayıp, tavada tereyağı ve sıvı yağı karıştırarak kızartalım. Kızarmış köfteleri sote mantarlarla servis yapalım. Afiyet olsun.

Halka Tatlısı

2,5 su bardağı un
2 su bardağı su
50 gr. margarin
3 yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı nişasta
Şerbeti İçin
3,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Dilim Limon
Kızartmak için Orkide sıvı yağ

Önce şerbet için bir tencereye suyu, şekeri, limonu koyup, 5 dakika kaynatın ve bir kenarda soğumaya bırakın. Tatlı hazırlanana kadar şerbet soğumalı. Diğer yandan orta boy bir tencereyi ocağa alın. Üzerine suyu, margarini, tuzu, şekeri ilave edip ocağın altını yakın. Su kaynatıp, yağ eriyince unu tek seferde topluca dökün. Tahta kaşıkla karıştırarak kısık ateşte 3 dakika pişiri. Topaklanmamasına dikkat edin. Tencereyi ocaktan alıp ara sıra karıştırın. Elin dayanabileceği sıcaklığa düştüğünde yumurtaları birer birer kırıp, hamuru tekrar karıştırın. Son olarak irmiği ve nişastayı ilave edip tekrar karıştırın. Bir tava içerisine bol yağ koyup, tatlının harcından tırtıklı uç takılmış şanti torbasına doldurun ve soğuk yağın üzerine halka şeklinde sıkın. Tavanın içi tek sıra halinde dolduğunda ocağın ateşini yakıp, her iki tarafı da nar gibi kızartın. Buradan direkt soğuk şerbet içine alın. Şerbetin içinde 3- 4 dakika kalması yeterli. Daha sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.