• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Fırında domatesli makarna

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13 Temmuz 2010
350 gr çubuk makarna
16 bardak su
2 bardak süt
1 baş soğan
4 adet yumurta
3.5 çorba kaşığı tuz
3/4 kahve fincanı un
1 kahve kaşığı karabiber
2.5 çorba kaşığı tereyağı
1.5 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
3 adet domates ya da bir kahve fincanı tuzsuz domates salçası
Fırında makarnayı çoğu kişi severek yer. Genelde beşamel soslu ve kaşarlı olanını yaparız. Bugün sizinle yine fırında ama domatesli bir makarna tarifi paylaşıyorum. Gerçekten de değişik bir tadı var. Fırında domatesli makarna için önce su ve tuzu kaynatıp, makarnaları kırmadan tencereye atalım. 20 dakika haşlayıp, tencereyi ateşten alalım. Makarnanın suyunu süzelim. Bir tencereye iki buçuk kaşık tereyağ ve yemeklik doğranmış soğanı koyalım. Orta hararetli ateşte soğanları pembeleştirelim. İçine unu katıp, hızlı hızlı karıştırarak iki dakika daha kavurmaya devam edelim. Yarım kaşık tuzla, karabiber serpip, karıştıralım. İçine ılık sütü yavaş yavaş dökelim. Karıştırarak sekiz dakika pişirelim. Koyu muhallebi kıvamına gelince, önceden hazırladığımız domates salçasını ilave edelim. İyice karıştırdıktan sonra çok hafif bir ateşte bırakalım. Domates salçası için domateslerin kabuklarını soyalım. Çekirdeklerini ayıklayıp, küp küp doğrayalım ve yarım çorba kaşığı yağla birlikte beş dakika yüksek ateşte pişirelim. Makarnaların suları iyice süzüldükten sonra ateşe koyalım. Üzerine sırasıyla bir buçuk bardak rendelenmiş peynir, hazırlanmış olan salça ve son olarak da çırpılmış yumurtaları katalım. İyice karıştırıp, tümünü içi hafifçe yağlanmış yüksekçe bir fırın kabına yerleştirelim. Kızgın fırına koyup, 40-45 dakika kadar pişirelim. 15 dakika beklettikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.

Pratik ıslak kek

3 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağından biraz az sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
3 kaşık kakao
1 paket kabartma tozu ve vanilya
Sosu içi:
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı kakao

Öncelikle 1 bardak süt, 2 kaşık şeker ve 2 kaşık kakaoyu bir kaba koyup 1-2 dakika ocakta şeker eriyinceye kadar ısıtın ve bekletin. Keki için yumurtaları ve şekeri mikserin hızlı devirde beyazlaşıncaya kadar çırpın. Daha sonra yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin. En son un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eledikten sonra sıvı karışıma ilave ederek düşük devirde biraz daha çırpın. Mikrodalga fırına sığacak bir kabı yağlayıp içine karışımı boşaltın. Mikrodalgayı en yüksek ayarda 7 dakikaya ayarlayın. Süre dolduktan sonra kontrol edip pişmediyse 1 dakika daha pişirin. Fırından çıkan sıcak kekin üstüne hazırladığımız sosu döküp dilimleyin. Soğuk ya da sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.