• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Fırında peynirli patlıcan

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21 Temmuz 2010
2 kg. uzun ince patlıcan
1 kg. domates
1 demet taze fesleğen
3 yumurta akı
150 gr. parmesan veya kaşar peyniri
250 gr. dil peyniri
1 dal taze biberiye
1 demet nane
Kızartma için Orkide sıvı yağ
Tuz

Fırında yapılan yemekler her zaman daha lezzetli ve hafif oluyor. Yemeklerin yanı sıra sigara böreklerini, kızartmaları ve daha pek çok çok yemeği de fırında yapabilirsiniz. Bugün sizinle fırında yapılan, enfes ve hafif bir yemek tarifi paylaşıyorum. Malzeme listesindeki fesleğenin de aromasıyla yemeğe kattığı tadın hakkını vermek gerekiyor. İşte yemeğimiz: Patlıcanların kabuklarını alacalı soyalım. Kalın dilimler halinde doğrayıp tuzlu suda bir saat dinlendirelim. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayalım. Tuz ve kıyılmış nane ekleyerek koyulaşana kadar pişirelim. Yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpalım. Yağı kızdıralım, patlıcan dilimlerini çırpılmış yumurta akına bulayıp yağda kızartalım. Kağıt peçete üzerine alarak yağını çektirelim. Küçük bir tavada peynirleri karıştıralım. Bir fırın kalıbına önce domates sosundan birkaç kaşık dökelim, sonra patlıcan dilimlerini dizelim. Peynirli karışımı patlıcanların üzerine döküp biberiye ilave edelim. Malzeme bitene dek sıralama işlemini aynı şekilde sürdürelim. Son sırayı domates sosuyla tamamladıktan sonra 180 dereceye ayarlanmış fırında bir saate yakın bir sürede pişirelim. Fırından almadan birkaç dakika önce ısıyı 200 dereceye getirelim. Kalıptan çıkarıp birkaç dakika sonra sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Jöleli puding

1 paket limon jölesi
3 adet kivi
1 paket çilekli puding
2,5 su bardağı süt
6-8 adet bisküvi

Limon jölesini, üzerindeki tariften yarım çay bardağı eksik su ile hazırlayın. Kalıbı şeffaf folyo ile kaplayıp, limonlu jölenin yarısını üzerine boşaltın ve buzluğa koyup donmasını bekleyin. Kivilerin kabuğunu soyup, dilimleyin ve bir kısmını ayırın. Kalan kivi dilimlerini donmuş jölenin üzerine dizin. Kalan limon jölesini, kivilerin üzerine boşaltın. Kalıbı tekrar donana dek buzlukta bekletin. Bu arada çilekli pudingi, süt ile koyulaştırıp, üzeri göz göz olana dek pişirin. Soğuduktan sonra mikserle 2 dakika çırpın. Bisküvileri kırıp, dolaptan çıkardığınız jölenin üzerine serpiştirin. Bisküvilerin üzerine hazırladığınız pudingi döküp, yayın. Servis yapana dek buzlukta bekletin. Servisten kısa bir süre önce buzluktan alıp, servis tabağına ters çevirin. Şeffaf folyoyu çıkarıp, üzeri ayırdığınız kivi dilimlerini dizin ve servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.