• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 23 Ağustos 2010
1 adet piliç göğsü
1 limon kabuğu rendesi
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket taze krema
1 dilim kare dil peyniri
1 çay kaşığı ucuyla kırmızı toz biber
1 dal maydanoz, tuz, karabiber

Yemeğin adını görüp de 'tavuğa limon yakışır mı' diye bir soru takıldıysa aklınıza, hemen yanıt vereyim; çok yakışıyor. Limon kabuğu, suyu ve rendesiyle zenginleştirilmiş olan bu yemek hem çok lezzetli oluyor hem de bir o kadar hafif. Nasıl yapıldığını merak ediyorsanız iştetarifi: Piliç göğsünü et tokmağıyla iyice döverek, ince bir hale getirelim. Bir zemine biraz un dökelim. Piliç göğsünü arkalı önlü una bulayalım. Tavaya tereyağı alıp hafifçe kızdıralım. Una bulamış olduğumuz tavuk göğsünü tavaya koyalım, üzerine de limon kabuğu rendesiyle limon suyunu ekleyelim. Üzerine iki çorba kaşığı kremayı dökelim ve kaynayana kadar iyice pişirelim. Kaynadıktan sonra sadece tavuk göğsünü ayrı bir tabağa alalım ve üzerine bir dilim ince dil peyniri koyalım. Peynirin üzerine renk vermesi için biraz kırmızı toz biber serptikten sonra fırına alalım. Peynir erir erimez tavukları fırından çıkaralım ve tavada bıraktığımız sıcak kremalı sosu üzerine dökelim. İnce ince doğradığımız maydanozları tavuğun üzerine serpelim. Yanına istediğiniz şekilde makarna haşlayarak ya da papates kızartması koyarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Siyah beyaz çizgili kek

125 gr. tereyağı
100 gr. bitter çikolata
4 çorba kaşığı esmer şeker
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı ceviz
10 adet kuru kayısı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı granül kahve
Üzerine:
Beyaz çikolata

Bir kasenin içine tereyağı ve çikolatayı koyun. Bir tavanın içine bir parmak eninde su doldurun, kaseyi de tavaya oturtun. Bu şekilde tereyağ ile çikolatayı eritin. Ayrı bir yerde karıştırma kabına yumurtayı kırın, içine esmer şekeri de döküp çırpma teliyle çırpın. Üzerine unu, cevizi, vanilyayı, kabartma tozunu, minik doğranmış kayısı parçalarını da koyup, hepsini karıştırın. Orta boy bir borcamın zeminine yağlı kağıt yerleştirip, hazırlamış olduğunuz kek harcını dökün. 170 dereceli fırında 20 dakika pişirip, fırından çıkarın. Ilık hale gelince bir tahta üzerine ters çevirip alın. Kekimizden üçgen, kare vb. gibi şekiller kesin. Beyaz çikolatayı benmari usulüyle eritip, yağlı kağıttan külah yapıp, içine doldurun. Kesmiş olduğunuz kek dilimlerinin üzerine, istediğiniz şekillerde sıkıp, servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.