• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 05 Eylül 2010
8 adet yumurta
250 gr. mantar
200 gr. havuç
200 gr. bezelye
150 gr. soya filizi
300 gr. çubuk makarna
4 emek kaşığı Orkide sıvı yağ
2 yemek kaşığı köri
4 yemek kaşığı krem şanti
1 bardak süt
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
1 adet kırmızı dolmalık biber
Tuz

Birçok sebzeyle yapılan bu enfes ve besin değeri oldukça yüksek omlet için malzeme listesindeki sebzeleri kullanıyoruz ama dilerseniz başka sebzeler ilave edebilir, sevmediklerinizi çıkarabilirsiniz. Sofralarımıza renk ve tat verecek yemeğimizin tarifi şöyle: Maydanoz ve taze soğanı ayıklayıp yıkayalım ve incecik kıyalım. Dolmalık biberi ikiye bölüp, çekirdeklerin çıkarıp küp şeklinde doğrayalım. Mantarları temizleyelim, büyük olanları dörde bölelim. Havuçları soyup ince ince dilimleyelim. Bezelyeleri tuzlu suda 15 dakika haşlayıp süzelim. Makarnaları kaynar suda 8 dakika haşlayıp hemen soğuk suya tutalım ve 1 yemek kaşığı yağ ile tencerede 2-3 dakika kızartıp süt ile kaynatalım. Bezelyeleri, mantarları ve soya filizlerini ilave edip 5-6 dakika pişirelim. Krem şanti ve yumurtaları tuz ve köri ile iyice çırparak karıştıralım. 20 cm. çapında teflon tavaya, yumurtalı karışımın 1/4'ünü dökelim, yarısına makarnanın 1/4'ünü koyup 2 dakika pişirelim. Omleti dikkatlice çevirip 2 dakika daha pişirelim. Bu şekilde toplam 4 omlet pişirelim. Omletleri sebzeler, maydanoz ve taze soğan ile servis yapalım. Afiyet olsun.

Beyaz çikolatalı sufle

6 çorba kaşığı patates nişastası
Yarım litre süt
2 tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı toz şeker
80 gr. beyaz çikolata
6 yumurta
1 tutam tuz

Patates nişastası ile yarım bardak sütü bir kapta çırpın. Beyaz çikolatayı bıçakla kıyın. Yumurtaların sarısını aklarından ayırın. Aklarını 1 tutam tuzla beş dakika çırpın. Şeker ve kalan sütü büyük bir tencerede çırpın. Bir taşım kaynatıp patates unlu karışımı ilave edin. Koyuca bir kıvama gelene kadar kısık ateşte pişirin. Daha sonra ocaktan alıp kıyılmış beyaz çikolatayı ilave edin. Tahta bir kaşıkla çikolata eriyinceye kadar karıştırın. Karışım ılınınca vanilya ve teker teker çırpılmış yumurtaları ekleyip tekrar karıştırın. Yumurta aklarını tekrar çırpıp her iki karışımı altüst ederek köpüğü sönmeden karıştırın. Hazırladığınız sufle harcını içi yağlanmış ve şeker serpiştirilmiş sufle kaplarına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından hemen alıp çırpılmış krema ve pudra şekeriyle birlikte bekletmeden servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.