1 adet lüfer 1 küçük kutu yoğurt
Yarım su bardağı salça
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kekik
2 adet defne yaprağı
Alüminyum folyo
Çok lezzetli bir balık tarifi olan balık sarma için tek kişilik malzeme listesi paylaştım sizinle. Kaç adet yapacaksanız malzemede ona göre bir düzenleme yaparak sayıyı artırabilirsiniz. Gelelim yemeğimizin tarifine. İlk olarak balığın içini temizleyelim. Pullarını iyice kazıyıp tüm yüzgeçlerini keselim; yıkayıp süzelim. Yoğurt ile salçayı bir kapta iyice çırparak karıştırırken içine yavaş yavaş zeytinyağı dökelim. İstediğimiz ölçüde, tuz, karabiber ve kekiği bu karışımın içine ilave edelim. Balığın hiçbir yeri dışarıda kalmayacak şekilde paket yapabileceğimiz bir alüminyum folyoyu tezgahımıza serelim. Folyo üstünde balığı koyacağımız yere, yaptığımız karışımdan kaşıkla koyalım. İki defne yaprağını balığın karnına koyduktan sonra balığı yaydığımız karışım üstüne boylu boyunca yatıralım. Karışımın geri kalanını da balığın üstüne dökün ve hiçbir yerinde boşluk kalmayacak şekilde sıvayalım. Daha sonra, balığı alüminyum folyo ile güzelce sarıp paketleyelim. Burada püf noktası alüminyum folyonun hiçbir yerden hava kaçrımamasını sağlamak. Paketlerken boşluk bırakmamaya ve pişerken buhar kaçırmamasına özen gösterelim. Daha sonra tepsiye koyduğumuz balığı 220 derecede iyice kızdırılmış fırında, 10-15 dakika pişirelim. Fırından çıkardığımız balığın folyosunu üstten keserek yarım açıp servis tabağına alalım. Afiyet olsun.
Çikolatalı ekmek tatlısı
Yağ
8 dilim tost ekmeği
3 adet yumurta
600 ml süt
1 paket sütsüz çikolata
50 gram toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine: 4 yemek kaşığı krema
Tost ekmeklerinin üzerine yağı sürün. Dış kabuklarını kesip, ortadan üçgen olarak ikiye kesin. Çikolatayı rendeleyin. Derin bir kabın içerisine önce yumurtaları kırıp, tazeliklerini kontrol ettikten sonra sütü, şekeri, kakaoyu ve rendelenmiş çikolatanın yarısını ilave edip iyice çırpın. Isıya dayanıklı bir fırın tepsisinin içine yağladığınız tost dilimlerini birbirlerinin üzerine gelecek şekilde dizin. Daha sonra ekmeklerin üstüne tarçını serpin. En son olarak çırptığınız sütlü karışımın hepsini yavaşça yağlı ekmeklerin üzerine gezdirin. Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirin. Tatlının pişmesine 10 dakika kala fırından çıkarıp, kalan rendelenmiş çikolatanın yarısını da üzerine serpip, pişirmeye devam edin. Pişen tatlıyı tabağa aldıktan sonra üzerine krema gezdirip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
