• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Kağıtta peynirli domates

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03 Ekim 2010
4 adet taze iri boy patates
100 gr otlu peynir veya rokfor peyniri
8 adet ceviz içi
8 adet adaçayı veya nane yaprağı
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Kıyılmış maydanoz

Kağıta peynirli domates için öncelikle patateslerin dışını ovarak iyice temizleyelim. Peçete ile silip eşit aralıklarla enine keserek derin yarıklar açalım. Tuz serpelim ve her bir patatesi kare kesilmiş yağlı kağıdın ortasına yerleştirelim. Her birini alüminyum kağıtla paket sarar gibi kapatalım. 200 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 1 saat pişirelim. Patateslerin pişip pişmediğini anlamak için üzerine kürdan batırabilrisiniz. Diğer taraftan peyniri ince ince dilimleyelim. Cevizleri iri parçalara ayıralım. Patatesleri fırından alıp alüminyum kağıdı açalım. Keskin bir bıçağın ucu ile kestiğimiz yerleri iyice genişletip peynir dilimlerini yerleştirelim ve ceviz, kırmızı pulbiber ve kıyılmış maydanoz ile süsleyelim. Ardından tekrar fırına verip peynir eriyene dek pişirelim ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Çikolatalı parfe

2 paket krem şanti
4 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı toz şeker
Tuz
1 adet büyük boy gofret
1 adet kakaolu bisküvi
İri dövülmiş fındık
Sos için:
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı kakao
1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağısüt
1 su bardağı su
Ceviz büyüklüğünde margarin

Krem şantileri 2 su bardağı soğuk süt ilavesi ile mikserde çırparak koyulaştırın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını 1 çorba kaşığı toz şekerle birlikte köpürene dek çırpın. Yumurtaların beyazlarını 1 tutam tuz ile ayrı bir kapta kar haline gelene dek çırpın. Sütle koyulaştırılan krem şantiye önce yumurta akını, sonra yumurta sarısını ekleyip mikserle çırpın. Üzerine, gofreti ve bisküvileri iri parçalara bölüp ekleyin. İri dövülmüş fındıkları da ekleyip iyice karıştırın. Derin bir kaba temiz bir naylon serip parfe malzemesini üzerine boşaltın. Kaşık yardımıyla sıkıca bastırın ve bu şekilde parfe donana kadar buzlukta bekletin. Sos için; 1 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı nişasta, 3 çorba kaşığı kakao ve toz şekeri bir kapta karıştırın. Üzerine süt ve suyu ekleyin. Üzeri göz göz olana dek karıştırarak pişirin. Ateşten alıp iyice soğutun. Üzerine margarini eritmeden ilave edin ve mikserle 2 dakika çırpın. Donmuş parfeyi buzluktan çıkarıp servis tabağının üzerine ters çevirerek çıkarın. Üzerindeki naylonu parfeyi zedelemeden sıyırın. Hazırladığınız sosu buzluktan çıkardığınız parfenin üzerine gezdirerek dökün ve servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.