1 su bardağı Amerikan pirinci 3 çorba kaşığı soya yağı
350 gr salam
200 gr sosis
1 soğan
1 diş sarımsak
1 salçalık kırmızı biber
200 gr domates
2 su bardağı tavuk suyu
12 siyah zeytin
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Amerikan usulü pirinçli güveç, alışık olduğumuz lezzetlerden biraz farklı. Bu yemek için öncelikle malzeme listesinde bulunan sıÜüalamı ince ince dilimleyelim. Sosisleri küçük küçük doğrayalım. Soğan, sarımsak ve kırmızı biberi ince ince doğrayalım. Soya yağını güveçte kızdırıp salam ve sosisi kavuralım. Daha sonra soğan ve sarımsağı da ekleyip pempeleşinceye kadar birkaç dakika pişirelim. Kırmızı biberi ilave edip kavuralım. Pirinci yıkayıp süzelim. Salamlı karışıma ilave edip ara sıra karıştırarak yine birkaç dakika pişirelim. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayalım. Domates ve tavuk suyunu güvece ekleyip karıştıralım. Kaynayınca ateşi kısıp kapağı kapalı olarak 15- 20 dakika pişirelim. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkaralım. Tuz, karabiber ve zeytinleri yemeğe ilave edip iyice karıştıralım ve daha sonra sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Kestaneli kalp pasta
20 adet kestane şekeri
200 gr çırpılmış krem şanti
1 hazır kalp şeklinde pandispanya
50 gr şekerli şurup
30 gr çekilmiş fındık
Kremabör İçin:
200 gr toz şeker
5 Yumurta Sarısı
Yarım paket şekerli vanilya
250 gr süt
300 gr Margarin
Kremabörü hazırlamak için toz şeker, yumurta sarıları ve vanilyayı mikserle çırpın. Sütü kaynatın ve karışıma azar azar ekleyin. 3-4 dakika daha karıştırın. Ilınınca margarini ufak parçalar halinde ilave edin ve mikserle 4-5 dakika karıştırın. Kestane şekerlerinin yarısını ezerek püre haline getirin, diğer yarısını küçük, küçük doğrayın. Kestane püresini hazırladığınız kremaböre ekleyip iyice karıştırın. Pandispanyayı enine üçe bölün. İlk katı düz bir tepsiye yerleştirip şekerli şurupla hafifçe ıslatın. Üzerine hazırladığınız kestaneli kremadan bir kat sürüp küçük doğranmış kestane parçalarını yerleştirin. Krem şantiyi üzerine sürün ve ikinci pandispanya ile kapatın. Aynı işlemi tekrar edip en üste son pandispanyayı yerleştirin. Şekerli şurupla hafifçe ıslatıp buzdolabında bir saat kadar bekletin. Pastayı buzdolabından çıkarın. Kalan kestaneli krema ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplayıp temiz bir tarakla şekillendirin. Pastanın üzerini kestane şekeri ve fıstık ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
