• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KUTLU DAYIOĞLU

Köpekte istenmeyen gebelikten korunma

kutlu.dayioglu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.06.2015, 00:00
Köpeklerde çiftleşme dönemi ırkına göre değişen bir yaşta ama genellikle 6-8 aylıkken oluşur. Her kızgınlık döneminde 9 gün kadar çok hafif pembemsi bir kanama ile kendini belli eden bir dönemin arkasından çiftleşmeye uygun olduğu yani gebe kalabileceği 5-6 günlük bir dönem gelir. Yavru almak istediğimiz dişi köpeklerde bu dönem çiftleştirmeye uygun dönemdir. Gebe kalmasını istemediğimiz dişi köpeğimiz için de kanamalı dönemi gördüğümüz andan itibaren 15 gün köpeğimizi erkek köpeklerle asla yalnız bırakmamalıyız. Köpeklerde düşük için ilaçlar vardır ama sağlık konusunda tek çare olduğu için yapılır.

Köpeğim deniz suyu içerse

Köpekler ırk özelliklerine ve yavruluktan doğru alıştırmaya bağlı olarak denize girmeyi çok sevebilirler. Denizde yüzme, kıyıda oynama sırasında susadıklarında deniz suyunu yanlışlıkla içebilirler. Bazıları ise umursamaz her seferinde deniz suyunu içer. Deniz suyu içmek arada sırada olursa köpekler için çok zararlı değildir. Sadece tuzlu suyun sürgüt etkisi ile bağırsaklar uyarılıp geçici ishaller oluşabilir. Ama sürekli tuzlu su içen köpeğinizde bir süre sonra bir çok ciddi sağlık problemi oluşabilir. Buna engel olmak için deniz kıyısına götürdüğümüz köpeğimiz için mutlaka bir su içme kabı ve pet şişe vb ile taze içme suyu götürmelisiniz.

Kedi yavrusunun uykusu hafiftir

Geceleri yatağınıza çıkıp sizinle oynamak isteyen kedi yavrunuza şaşırmayın. Kedi yavruları için sizin ertesi gün erkenden kalkıp işe veya okula gidecek olmanız hiçbir şey ifade etmez. Daha minicikken kedi olmanın gerektirdiği gece avcılığı içgüdüleri ile uykunuzun ortasında üstünüzden atlayıp evin içinde çılgın gibi oynayabilir. Elinin altında bazı oyuncaklarının olması belki sizi uyandırmasını engelleyebilir.

Evdeki neşeli şen şakrak bıcırıklar

Bu minicik çok güzel renklerle bezeli tüyleri olan kuşlar gün boyu devam eden telaşları ve neşeli hareketleri ile evlerin neşesidirler. Elektronik seslere benzer ötüşleri şaşırtıcıdır. Kafeslerinde doğru düzeni kurduğunuzu yumurtlama ve yavru bakmaya çok hevesli olduklarını görürsünüz. Bu minik kuşlar küçük hasır sepetlere yuva yaparlar. Bu üreme döneminde dikkat edeceğiniz en önemli nokta yuva malzemelerini kalından inceye, en son pamuk olmak üzere sırayla kafese koymak ve kafeslerinde mürekkep balığı kemiği dediğimiz kalsiyum ve fosfor kaynağı kemikleri hiç eksik etmemektir.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA