• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yabancının adı yerlinin tadı GÜRKAN ERTAÇ

Yabancının adı yerlinin tadı

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.12.2016, 00:00

Türk Futbolunda sürekli bir yabancı teknik direktör hayranlığı vardır. Hele Fenerbahçe ve G.Saray'da doruğa çıkar. Oysa yabancılara milyon Euro'ları saçan yöneticiler bu sezonki tablodan ders almalılar.
Lider Başakşehir'in hocası kim, Abdullah Avcı. Peki diğer şampiyon adayı Beşiktaş'ın?
Şenol Güneş. Aykut Kocaman'ın Konya'da, M.Reşit Akçay'ın Osmanlıspor'da, Rıza Çalımbay'ın Antalyaspor'da, Hamza Hamzaoğlu'nun Bursaspor'da yaşattığı başarıları inkar etmek nankörlük olur.
İki yabancı var, ikisi de sallanıyor. G.Saray "Riekerink kalsınmı"yı", tartışıyor, peki F.Bahçe...Pereira fiyaskosundan sonra Dick Advocaat'a dayanma çılgınlığı. Fener kupada maç kazanamıyor, sebebini futbolculara yüklüyor Hollandalı. Takımın en formda adamı, golcüsü Sow'u dün gece ligin en kritik maçında yedek soyunduruyor, Van Persie sakatlanmasa kimbilir ne zaman oyuna alacak. Allah'tan Moussa girdi de, sürekli gol tehlikesiyse burun buruna gelen takımını attığı golle kurtardı. Stoch'a, Zorya maçında attığı harika golden sonra "Adamım" diyen Advocaat artık 18'e bile almıyor.
Oyuncu değiştirmek için 70 dakika bekliyor, daha önce oyuncu değiştirmek adeti yok. Advocaat'ın hala sol kanada bir formül bulamayışı da ilginç. Hadi Hasan Ali'ye alternatif yok, sadece koşan ve sürekli rakip defans arasına girip top kaybeden Volkan Şen'e nasıl tahammül ediyor, inanılamaz.
Futbolda maçlar iyi oynamadan da farklı kazanılır. Eğer Volkan kalesinde devleşmese ve 5 yüzde yüz gol kurtarmasa Fener'in hali ne olurdu düşünmek bile istemiyorum.
Sow-Lens işbirliği ile harika goller atan F.Bahçe'nin bu skoru aldatıcı olmamalı.
Maratonu bu silik haliyle şampiyon bitireceğini beklemek fazla iyimserlik olur. Artık sarı-lacivertli taraftarlar da buna inanmış ki, tribünler sürekli boşalıyor. Uzun yıllardır F.Bahçe hiçbir maçı 5 bin seyirciye oynamamıştı.
Aziz Yıldırım ve yönetimi bu sıkıntılı tablodan nasıl kurtulunur araştırmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA