• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Fener teneke defansla yürümez GÜRKAN ERTAÇ

Fener teneke defansla yürümez

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.10.2017, 00:00

F.Bahçe için Kayseri maçı sezonun en kritik maçıydı. Kazanırsa Beşiktaş'ı geçecek, lig 9.luğundan 3.lüğe kadar yükselecek, şampiyonluk potasına adını yazdıracaktı ama nafile. Neustadter ve Neto gibi iki defans oyuncusundan hançer yedi, 3-1 öne geçtiği halde, son saniyede yediği golle kazandığı maçı berabere bitirdi, 8.sırada kaldı. Bu defansla zaten bir yere gideceği de yok.
Aykut Kocaman bir futbolcuyu sildi mi, eyvah ki eyvah. Bu F.Bahçe'de defansın emniyet kemeri Skrtel olsa da f arketmez.
Bırak yedek kalmayı, 18'e bile giremez.
Tutturmuş Neustadter diye. Dün gece öyle bir geri pas yaptı ki, Umut Bulut'a "Al da at" dedi, o da attı. Rus Milli Takımında oynayan bir futbolcu ceza alanı civarında yan pas, geri pas yapılmayacağını nasıl bilmiyor, hayret. Bereket kafa ile bir gol attı da ayıbını biraz olsun örttü. Kocaman, Alper ve Mehmet Topal'a çizik çekmiş. Faslı Nabil Dirar haftalardır berşey vermiyor, sürekli pas hataları yapıyor, devam. Guiliano forvet arkası olarak golcü ve pozisyon üretici büyük ümitlerle alınmıştı. Balsız arı ama yin forma veriliyor.

F.Bahçe şaşırttı

F.Bahçe'nin böylesine kritik maça hırslı, kazanmak arzusuyla başlayacağını bekliyorduk ama galiba işin vehameti yabancılara iyi tercüme edilememiş. Valbuena hariç.
Fransız yine yeşil sahada bale yaptı, iki harika frikiği direkten döndü, gollerin yaratıcısı oldu. Ve her zaman eleştirdiğimiz Ozan Tufan dün Fener'in ikinci iyi oyuncusuydu, şahane bir gol attı, Neustadter'e de bir asist yaptı. F.Bahçe maçın genelinde durarak, statik futbol oynadılar, ilk yarıda rakibi hataya zorlayacak hiçbir şey yapmadılar.
Dirar döküldü, Guiliano da öyle. Janssen boşuna top bekledi. F.Bahçe ikinci yarıda 15 dakika parladı, durumu 3-'1'e getirdi, Josef ve Ozan pozisyonları değerlendirebilse 5'leyebilirdi. Ama sonra yeniden krize girdi, Neto kendi kalesine ikinci golü atınca da panikledi, top çevirmeyi beceremedi, yine inanılmaz bir defans hatasıyla uzatmanın son saniyesinde gol yedi, yıkıldı.

Meler çok kötüydü

Hakem Meler de otoritesini yıldızlarla boğuşmak, gözdağı vermek olarak kurmayı hedeflemiş. Valbuena'ya ilk 15 dakikada yapılan açık faulleri vermedi. Dudağının patlamasına sessiz kalıncaya dek. Zaten rakipler Fransız'ı hedef alıyor, bir o eksikti.
F.Bahçe'nin ilk golünde de Kayserili futbolcunun yerde yatmasına aldırmayıp oyunu sürdürmesi ve golle sonuçlanması sportmenlik açısından hayli düşüncürüydü.
Maçı 4 dakika uzattığı halde Fener'in 5.dakikanın son saniyelerinde gol yemesine seyirci kaldı, bitirmedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA