• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yeteneksiz hakemler açığa çıktı SELAHATTİN ERTAŞ

Yeteneksiz hakemler açığa çıktı

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.12.2018, 00:00

VAR yüzünden acayip bir sezon yaşıyoruz. Baştan görüşümü belirtmiştim, kısaca hatırlatayım:
Bu sisteme benzer uygulama Veliefendi Hipodrom'unda TJK tarafından yıllardır uygulanıyor.
Ama baş-burun pozisyonlarında foto finişe rağmen kuponu yatan yarışsever inanmıyordu sonuca.
Aynı şeyi futbolumuzda yaşayacağız demiştim. Saha içinde istediği sonucu alamayan fanatik antrenör ve yöneticiler suçu VAR'a ve hakemlere yüklüyorlar.

DONUP KALDILAR

Bu sistemde yeteneksiz hakemlerin de ortaya çıkacağını belirtmiştim. Son maçlarda da bu kabak gibi ortaya çıkmaya başladı.
En basit kuralda dahi sahadakiler, VAR'dakiler donup kalıyorlar!
Hadi orta hakem kaçırdı, odadakilere ne oluyor? Yahu 20 kere tekrar tekrar izliyorsun neyini görmüyorsun? Artık profesyonelce yapıyorsunuz ve iyi de para kazanmaya başladınız. Hakem hataları kartopuydu, büyüdü çığ oluverdi. Fenerbahçe-Kasımpaşa maçındaki tekrarı gerektirecek kadar büyük hatayı kimseye anlatamazsınız, nokta. Son durum şu: VAR görüntüleriyle gözden bir şey kaçmıyor. Yani kıvırma payı kalmadı. Yeteneksiz hakemlere ayna oldu. Beşiktaş-G.Saray maçında olduğu gibi hakemler artık kendilerini garantiye almak istiyorlar, odadaki arkadaşlarını dinlemeyen Cüneyt Çakır da VAR'cı oldu çıktı! Bundan böyle bol durmalı, var mı yok mu maçları izleriz, çünkü hiçbir hakem kendini ateşe atmaz artık.

YANAL TUTULMASI

Fenerbahçe, tarihinde ikinci kez küme düşme potasının etrafında dolanıyor. Hem de taraftarının büyük destek verdiği yeni başkan Ali Koç dönemine denk geldi. Sarı-Lacivertlilerin büyük destekleri sürüyor başkana..
Ancak Fenerbahçelilerde çoğunluğun Ersun Yanal için "akıl tutulması" durumunu anlayamıyorum.
Yüzyıllık marka sadece Ersun Yanal'a mı kaldı?
En ufak başarısız sonuçta sosyal, yazılı, görüntülü medyada hemen bir Yanal algı taarruzu. Ben yerli antrenöre karşı değilim. Ama bu ısrarın da açıklaması yok. Çok istekli taraftarlar bir ara destek için Samandıra'ya gitmişlerdi topu topu 60 kişiydiler!
Sanırım Koç'u da taraftarları da küme düşme korkusu sardı. Çünkü son gelen haberlerde Yanal'la görüşmeler yapıldığı bilgisi geldi!

PARAŞÜTSÜZ UÇUŞLAR BAŞLADI

Yalan dolanlar erken başladı!
Transfer ayı yaklaşırken, medyada yine bombalar patlatılıyor.
Tamam gazetecinin işidir istihbarattan bilgi edinmek. Ama menajerlerle arkadaş olanlar, genelde kendilerini kullandırıyor maalesef. algı haberi yapıyorlar.
Fenerbahçe 'ye sıra sıra teknik adam isimleri. Beşiktaş'ta gidenler gelenler diye yutturmalar.
G.Saray'da Ozan Kabak'ın peşinde Juventus, Milan, Arsenal, Manchester United koşuyormuş.!
Fiyat da önce 6 milyon'du, şimdi pazarda fiyati 10 milyon avroya çıktı. Güzelim spor sayfalarında bu masallar anlatılır da bir türlü gerçekleşmez, yazdıkları isimlerin yerine başkaları gelir sonunda!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA