• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bir kahır gecesi ŞENOL KANTÜRK

Bir kahır gecesi

senol.kanturk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.08.2018, 00:00

Dün gece Bornova'da VAR sistemiyle gerçek bir cinayet işlendi, Göztepe'nin puanları gaspedildi.
Özgür Yankaya, zaten bu maçın ağırlığını taşıyacak düzeyde bir hakem değildi.
Tüm faulleri yanlış değerlendirdi, Poko'yu peşpeşe gösterdiği hatalı kartlarla kırmızı kartla dışarı attı, 33.dakikada Göztepe'yi 10 kişi bıraktı. VAR'ın başında da bir diğer başarılı (!) hakemler vardı Ali Palabıyık ve Yaşar Kemal Uğurlu, ya gözleri bozuk, ya da ard niyetliler. Önce Göztepeli Wallace'a yapılan açık penaltıyı güya VAR'dan izlediler, "Devam" dediler.
Ardından Malatya'nın iki kişi bariz ofsayttayken attığı golü geçerli saydılar.
Konuk takımın futbolcuları bile golün ofsayt olduğunu kabul ediyorlardı, hakem gol verince şaşırıp aşırı sevindiler. Özetle bize VAR sistemi değil, hakem lazım, hakem. Bu hakemlerle de Süper Lig yine yandı gülüm keten helva. Allah takımlarımızı bu hakemlerin şerrinden korusun.

MAÇA İYİ BAŞLADI AMA

Göztepe maça iyi başladı, topla oynama 68'e 32 idi. Deniz Kadah iki kez golle burun buruna geldi, birinde vuramadı, diğerinde golü yan direk önledi. Ama hakemlerin yarattığı gol, ardından 57 dakika gibi uzun bir zaman 10 kişi oynama sarı-kırmızılıların tüm planlarını bozdu.
Sinirlenen Castro 48'de kırmızı kart görünce takımını 9 kişi bıraktı. İki eksiğe rağmen Göztepe aslanlar gibi top oynadı, Yasin'in girişiyle şahlandı ve beraberliği yakaladı ama bir Beto'nun bariz hatası ile yıkıldı. 90'da Göz-Göz'ün attığı bir gol daha VAR'a kunban gitti. Peki kim ödeyecek Göztepe'nin uğradığı zararı?
Günah değil mi? Göztepe 9 kişiyken en önemli gol pozisyonunu yakaladı, Ghilas kaleciyle karşı karşıya, topu nerdeyse kornere atacaktı. Sn. Sepil'den ricamız.
Mümkün olan en kısa zamanda bir hazır golcü transferi şart, ne Nabil Ghilas'la yürür bu iş ne de Gouffran'la. Dileriz Göztepe bu maçın başına gelen bir feci kaza olduğunu kabul ederek moralini bozmaz ve kapasitesinin karşılığını alır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA