• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Değişmeyen Slash ÇAĞRI ZORER

Değişmeyen Slash

cagri.zorer@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.10.2018, 00:00

Sene başında, dünya devi gitar üreticisi Gibson'ın iflas eşiğinde olduğu yönünde çıkan haberler, ekonomi ve müzik dünyasında günlerce konuşuldu. 1952'den günümüze, efsanevi gitaristlerin vazgeçilmezi olan Les Paul kasalarıyla piyasanın büyük ağabeylerinden olan Gibson'ın aslında iflas etmediği, sadece bazı mali sorunlar yaşadığı anlaşıldı.
Fakat Gibson'ın durumuyla ilgili yapılan tartışmalar sırasında ortaya atılan iddialardan biri, dünya genelinde gitara eskisi kadar ilgi gösterilmediğini ve satışların düştüğünü ileri sürüyordu.
Bununla ilgili çarpıcı veriler göremesem de, elektrik gitarın geçirdiği süreçte dikkat çeken başka bir şey var.



DÖNÜŞÜM

Değişen zaman, gelişen teknoloji, arz-talep hesapları derken geldiğimiz noktada elektrik gitarın ön planda olduğu yılların çok eskide kaldığını ayırt ediyoruz. Ülkemizde ve dünyada net olarak görülüyor ki, yeni grupların/ isimlerin çoğu alternatif müzik altında toplanırken, yaptıkları müzik her geçen gün biraz daha elektroniğe meylediyor. Fakat elektrik gitara hala inanan ve klasik rock'ın hikayesinde onu başrolde oynatmaya devam edenler de var. Tıpkı, Les Paul kasalı Gibson'ıyla hala bizleri heyecanlandırabilen Slash gibi.

AYNI EKİP

80'lerin sonuna damgasını vuran Guns N' Roses'un ikonik gitaristi, uzun yıllar ayrı kaldığı eski dostlarıyla 2016'da birleşerek dünya turnesine çıkacaklarını duyurduğunda, 2 yıl sürecek olan yoğun takvim nedeniyle kimse kendisinden yeni bir albüm beklemiyordu.
Öyle görünüyor ki, karizmatik gitarist yakaladığı her fırsatta, kayıt için stüdyoya girmiş.
Myles Kennedy & the Conspirators ortaklığıyla çıkardığı World on Fire ve Apocalyptic Love albümlerinden memnun kalan rock star'ımız aynı ekiple yola devam ettiği yeni albümü Living the Dream'i yayınladı.
12 parçadan oluşan albüm, elektrik gitarı ve klasik rock'ı özleyenleri "kısmen" memnun edecek bir çalışma olmuş.

DE JAVU HİSSİ

Living the Dream'de Myles Kennedy'nin güçlü vokaliyle birleşen Slash'in klasik rock tınısı, son iki albümde olduğu gibi yine dinleyicisini tatmin ediyor. Albümün açık ara öne çıkan parçası 'The Great Pretender'da ikilinin yakaladığı uyum ve Slash'in mest eden soloları sayesinde albümün ve son yılların en iyi rock baladlarından birine tanık oluyoruz. Bu bağlamda dikkat çeken bir diğer parça da 'The One You Loved is Gone'.
53 yaşındaki usta, bu albümde de dinleyiciye saf rock dinletiyor dinletmesine ama önceki iki albümde deneyimlenen tekrara düşme hissi bir kez daha kendisini gösteriyor. Tüm zamanların en iyi riff ve solo yazan gitaristlerinden birinin albümünü dinlerken, birçok parçanın birbirinin aynısıymış hissini yaşamaktan alıkoyamıyorum kendimi.
Bence, Myles Kennedy & the Conspirators ile yapılan işleri yeterince dinledik, artık Guns N' Roses ekibinin yeni bir albümünü dinleme zamanı gelmedi mi?

#korsanahayır

Uluslararası Fonogram Endüstrisi Federasyonu'nun (IFPI) 2018 için hazırladığı "Müzik tüketicisi" raporuna göre, dünya genelinde korsan müzik tüketimi hala %38 gibi ciddi bir orana sahip. Günümüzde Spotify ve Apple Music gibi stream platformlarının illegal tüketimi bitirmek için uyguladığı makul fiyat politikalarının da kayda değer bir etki yaratamadığını görüyoruz. Sanatçıların albüm satışlarından gelir elde edemediği yeni yüz yılda, ellerinde sadece konser ve müzik platformlarından gelen gelir kalıyor. Hiç bir ücret ödemek istemeseniz bile, sevdiğiniz sanatçıyı YouTube hesabından dinleyerek, hem korsana bulaşmamış hem de ücretsiz bir şekilde sanatı desteklemiş olursunuz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA