• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Evlere şenlik CHP’li vekiller ERHAN GÜLENÇ

Evlere şenlik CHP’li vekiller

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.01.2018, 00:00

İzmir, her zaman devletinin yanında yer almış, tam bağımsızlığı, milli beraberlik ve bütünlüğü herşeyin üzerinde tutmuştur. Milli duruştan taviz vermemiştir.
Her zaman da demokrasiden yana olmuştur. Ancak, açık söylüyorum, İzmirlilerin bu duyarlılıklarına rağmen oylarıyla Meclis'e gönderdiği bazı CHP'li vekiller ve CHP'nin İzmirli bazı yöneticileri, tutum ve açıklamalarıyla büyük hayal kırıklığı yaratıyor. Gün geçmiyor ki, CHP'nin bazı vekillerinden gayri milli bir açıklama gelmesin.
Örneğin, Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı... Atamayla aday listesinin ilk sırasına konulan Akatlı, devlete "seri katil" diyen, sözde Ermeni soykırımını tanıyan, Kobanici CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na sahip çıktı. İzmir Milletvekili Musa Çam, terör örgütü PKK'nın yayın organına açıklama yapıp İzmirlileri terör örgütünün siyasi uzantısı HDP'nin eylemine çağırdı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger ise, bambaşka bir alem. Teröre destek verdiği suçlamasıyla tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret edip İzmirlilere mesajını iletti. Bununla da yetinmedi, Türkiye'nin bugünlerde savaştığı PYD için "Bir siyasi partidir" diye konuştu.
Tuncay Özkan da, bir toplantıdaki konuşmasında PKK'ya silah yardımı yaparak Türkiye'nin milli güvenliğini tehdit eden politikaların mimarı konumundaki ABD'nin Türkiye'de AK Parti'yi iktidardan uzaklaştıracağı hayalini ballandıra ballandıra anlatıp, adeta "Biz hazırız" mesajı verdi. O da hapiste ziyaret ettiği Selahattin Demirtaş'ın PR'ını yaptı.
En son Zeynep Altıok Akatlı, Musa Çam, Tacettin Bayır, Mustafa Balbay ve Atila Sertel, Türkiye'nin Afrin'deki teröristlere haklı müdahalesine karşı, "Savaşa hayır" sloganının arkasına sığınıp toplumda kışkırtıcılık yapanlara sahip çıkan açıklamalarıyla eleştirilerin hedefi oldu.

AKLI FİKRİ ÇEKİLMEDE

Dün de sahneye CHP'nin bir diğer atanmış İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke çıktı. 16 Nisan'daki Anayasa referandumunda halkın yaptığı tercihi hazmedemeyip CHP'nin Meclis'ten çekilmesini öneren Böke, bu sevdasından vazgeçmediğini gösterdi. CHP'nin önümüzdeki günlerdeki kurultayı öncesi CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ile bir bildiri yayınlayan Böke, CHP'ye Meclis'ten çekilme çağrısı yaptı.
Sen atama ile aday listesinin 1. sırasına kurul, ardından İzmirlilerin oylarıyla Meclis'e git, sonra da çıkıp ikide birde memleket batıyor havası yaratmaya çalışıp milli egemenlik ve demokrasinin merkezi Meclis'ten çekilme çağırısı yap.
Madem, Meclis'ten çekilmeye bu kadar meraklıydın niye aday oldun? Eğer bu milletin sana Meclis'te verdiği görevi yerine getirmek istemiyorsan şahsi olarak çıkıp istifa et. Bu Türkiye'nin terörle mücadelede geçtiği kritik süreçte yapılacak öneri mi? Ne yapmaya çalışıyorsun? Sizi Meclis'e gönderen İzmirliler bu yaptıklarınızı hak etmiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA