• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Türkiye’yi geri döndüremezsiniz ERHAN GÜLENÇ

Türkiye’yi geri döndüremezsiniz

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.01.2018, 00:00

Türkiye'nin, güneyinde çöreklenen ve birlik-bütünlüğümüzü tehdit eden terör örgütleri PKK/PYD/ YPG'ye karşı başlattığı operasyon bazılarını adeta tutuşturdu. Bir yandan terör örgütlerini Türkiye'yi tehdit edecek şekilde silahlandıran ABD, diğer yandan Yeni Asır'ın "Terör Sevicileri" olarak isimlendirdiği sözde aydınlar "Operasyonu durdurun" diye feveran ediyor. ABD Başkanı Trump Afrin operasyonu öncesi tafra yapıp aramadığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı önceki akşam arayarak operasyonun sınırlı tutulmasını istedi. Diğer yandan Trump'ın "DEAŞ'la mücadele özel temsilcisi" adı altında PKK/PYD/ YPG'nin silahlandırılmasında başrol oynayan Brett McGurk da şirinlikler yapmaya başladı. "Türkiye'nin meşru güvenlik kaygıları" gibi ifadeler kullanarak, "Birlikte ortak çalışmaya hazırız. Ancak devam eden operasyon DEAŞ'ı yeniden canlandırma riski taşıyor" diye konuştu.
ABD aklınca Türkiye'yi oyalamaya ve müttefik olarak seçtiği terör örgütlerine zaman kazandırmaya çalışıyor.

SÖZDE AYDINLAR

Öte yandan PKK ve diğer kanlı terör örgütlerini, PKK'nın Suriye'de yerel halk üzerinde yaptığı zulümlere ses etmeyen sözde aydınlarımız yine hazımsızlandı.
Türkiye'nin birlik-bütünlüğüne yönelik tehditleri ortadan kaldırmak için başlattığı operasyona karşı çıkan bir bildiri yayınladılar.
Buna bazı sözde meslek kuruluşları da katıldı.
Bu "Terör sevici" koroya CHP'nin bazı vekilleri de el verdi.
Bunlar nafile çabalar. Ok yaydan çıktı bir kere, geri dönüşü yok. Sözde müttefikimiz olarak eli kanlı terör örgütünü ağır silahlarla donatıp tehlikeye attığınwız milli güvenliğimizi sağlayacağız.
Bunun başka yolu yok. Bakın, daha başkanınızla telefonu kapatır kapatmaz bu defa Münbiç'te silahlandırdığınız teröristleri bombaladık. Afrin'i bir halledelim, oraya da karadan gireceğiz.
Türkiye'nin eskisi gibi dışarıdan kumanda ettiğiniz ileri garnizonunuz veya 53. eyaletiniz olmadığını anlayın artık.
Sözde aydınlarımız...
Sizin de artık, Gezi olayları gibi bir kaos oluşturma gücünüz yok. Türkiye'nin meşru müdafaa hakkını dilinize dolayacağınıza biraz da bu milletin ihtiyaç ve taleplerini konuşun. Bir avuç terörist için değil, Türkiye'nin milli meseleleri için kaygılanın.

DEMEK, PAPAZ ÇOK ŞEY BİLİYOR

Türkiye, İzmir'i üs olarak kullanan ABD'li sahte papaz Andrew Brunson'u darbe girişiminde rol oynadığı suçlamasıyla tutuklayarak nasıl bir nasıra basmış böyle? ABD Başkanı Trump, ne zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşse lafı hemen Brunson'a getiriyor ve sahte papazın serbest bırakılmasını istiyor. Önceki akşam yapılan telefon görüşmesinde de böyle oldu.
Eğer, özel harp subayınız olduğu ve ajanlık yaptığı ileri sürülen bu papaz, söylediğiniz gibi basit bir din adamıysa yargı karşısına çıkarılmasından neden bu kadar korkuyorsunuz? Suçu yoksa serbest bırakılır olur biter. Merak etmeyin burada yargı, sizin Rıza Sarraf davasında yaptığınız katakulliler gibi iş görmüyor.
Ama telaş ve ısrarınızdan anlaşılıyor ki bu papaz çok şey biliyor ve sizin için kritik bir öneme sahip, siz onun söyleyebileceklerinden çok korkuyorsunuz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA