• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de seviye ‘dip’ yaptı ERHAN GÜLENÇ

CHP’de seviye ‘dip’ yaptı

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.01.2018, 00:00

Siyasette nezaket en önemli unsurların başında geliyor. Topluma örnek olan, onu yönlendiren siyasilerin konuşmalarında, davranışlarında nezaketli olması gerekiyor. Ne olursa olsun, nasıl bir polemik içinde olursa olsunlar ağızlarını bozmaya hakları yok.
Ancak, son yıllarda özellikle CHP kanadından seviyeyi yerlere kadar düşüren öyle açıklamalar geliyor ki, 20 yıldır siyasi gelişmeleri yakından takip eden bir gazeteci olarak inanın kulaklarıma inanamıyorum.
Türk siyasi tarihine nezaketleri ve seviyeli üslupluplarıyla iz bırakan Deniz Baykal, Altan Öymen, İsmail Cem, Aydın Güven Gürkan, Ercan Karakaş, Murat Karayalçın gibi isimlerin CHP'sinden eser kalmadı artık.
Yerine Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde sokaktaki vatandaşın bile kullanmaktan utanıp imtina ettiği bazı harakeret ve küfürleri hoyratça savuran isimlerin etkin olduğu bir CHP geldi. Seviye adeta diplerde...
CHP'deki bazı siyasilerin bu çirkin üslubunun başlıca sebebi Kılıçdaroğlu'dur.
Kılıçdaroğlu, 2016'da dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu için, "Valisi konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Aileden sorumlu Bakan da zaten birilerinin önüne yatmış vaziyette o da konuşmuyor" şeklinde çirkin bir ifade kullanınca, diğerlerinin ağzı tutulmaz hale geldi.
Örneğin, Kılıçdaroğlu'nun has adamlarından Milletvekili Gürsel Tekin'in ismini ve "küfür" kelimesini Google'a girin, karşısınıza Tekin'in küfür ettiği kaç olay çıkıyor şaşırırsınız. Hatta bir videoda Tekin bir vatandaşa "O. çocuğu" bile diyor.

EN SIK "İT" DİYORLAR

CHP'liler vatandaşa özellikle "it" şeklinde hakaret etmeyi neredeyse sıradan bir olay haline getirdi. Örneğin geçtiğimiz Nisan ayında CHP İzmir milletvekili Tuncay Özkan Trabzon'un Maçka ilçesinde mini miting yapmak isterken vatandaşa, "Çekil ordan be, terbiyesiz, edepsiz seni defol oradan sarı it" diye hakaret etti.

15 TEMMUZ KAHRAMANLARINA

Daha birkaç hafta önce CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan da, yeni çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname'nin 15 ve 16 Temmuz'daki FETÖ'cü darbe girişimine direnen kahramanlar için getirilen düzenlemesini eleştirirken vatandaşa "it" dedi. Aldan, düzenleme için "Benim bir sürü itim var, bunları salarım sokağa ve onlara af bile getirebilirim mantığıdır" diye konuştu.

MECLİS ÇATISINDA KÜFÜR

CHP'liler işi o hale getirdiler ki, artık Meclis çatısı altında basın toplantısı düzenleyip "O. çocukları" ifadesini kullanmaya bile çekinmiyorlar. Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, önceki gün Meclis'te düzenlediği basın toplantısıyla seviyeyi en dibe vurduran isim isim oldu.
Musul Başkonsolosuyken terör örgütü DEAŞ tarafından 101 gün esir alındığını ve esaret yaşadığını belirten Yılmaz, ağzını bozdu ve "şerefsizler, adiler, o... çocukları" gibi küfür içeren ifadeler kullandı.
Yılmaz'ın bu skandalı bitti derken bu defa akşam saatlerinde CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Afrin'de Türk askeriyle birlikte teröristlere karşı savaşan ÖSO'yla ilgili, "ÖSO kimdir ya, kimdir bu çapulcu sürüsü, kimdir bu it sürüsü?" ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu, koskoca Gazi Meclis'e kimleri dolduruyor bir bakar mısınız?

ACI BİBER Mİ SÜRMELİ?

Eskiden, kötü söz söyleyen çocuklara büyükler "Ağzına acı biber sürerim" derdi. Hatta, bazı büyüklerin bunu bizzat uyguladığını da duydum. Şimdi CHP'de vatandaşa küfür etmekten çekinmeyen bu koskoca adamların artık dillerine hakim olmaları için ağızlarına acı biber sürmek de olmaz ki?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA