• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’i unutmayın! ERHAN GÜLENÇ

İzmir’i unutmayın!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.02.2018, 00:00

Türkiye, Kurtuluş Savaşı'ndan bu yana milli güvenliği açısından en zorlu günleri yaşıyor. Güneyimizde topraklarımızı işgale yönelik bir saldırıda kullanılmak üzere açılmak istenen terör koridorunu yerle bir etmeye çalışıyoruz.
Mehmetçik, Afrin'de ABD beslemesi PKK/PYD/YPG'li piyonları, etkisiz hale getirmek için göğüs göğüse çarpışıyor.
Burada PKK'yla değil ABD'nin bizzat kendisiyle savaşıyoruz. Bizden harekatı durdurmamızı isteyen ABD'ye de "Afrin'den sonra senin de askerinin bulunduğu Münbiç'e geleceğim. Askerlerini oradan çek" resti çekiyoruz.
Tabi bu, 20-30 yıl önce Türkiye'de büyük çoğunluğun hayal bile edemeyeceği bir durum. Eskiden maalesef yöneticilerimiz için ABD bir şey deyince akan sular dururdu. Ancak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın deyişiyle "Bizi öyle çok zorladılar ki, sonunda uyuyan devi uyandırdılar."

YUNAN'I SÜRDÜLER

Baktılar Türkiye'yi durduramayacaklar, şimdi de Türkiye'ye Batı'dan bir cephe açmak için harekete geçtiler. Daha önce Ege'deki bazı kayalıkların üzerinde kuzu çevirirken fotoğraf çektirip Türkiye'yi tahrik etmeye çalışan Yunanistan'ı Türkiye'nin doğuda böylesine önemli bir mücadele verdiği dönemde yeniden sahneye çıkardılar. IMF ve Avrupa Birliği'nin parasıyla ayakta duran Yunanistan, Türkiye'ye yönelik Kardak başta olmak üzere Ege'deki tahriklerini artırdı.
Önceki gün, Kardak'a çıkmak isteyen Yunan deniz birlikleri Türk askeri tarafından püskürtüldü.
Şurası açık ki, Türkiye'nin Afrin'deki kararlılığını zayıflatmak istiyorlar, Türkiye'ye gözdağı veriyorlar. "Eğer dediğimizi yapmaz ve yeniden bizim güdümümüze girmezsen sana Batı'dan da bir cephe açarım" mesajı vermek istiyorlar. Buna ilave olarak da Batı sınırlarımızda bu krizi çıkararak Afrin ve ardından Münbiç'e yönelik harekata bu bölgelerden birlik kaydırmamızı önlemeye çalışıyorlar. İleride Türkiye'yi işgal için "Türkiye sorunlu ülke. Durdurulması gerek" bahanesi yaratmak için zemin hazırlamaya çalışıyorlar.
Yunanistan'daki forumlarda Türkiye aleyhtarlığının kışkırtıldığı, Afrin'deki şehitlerimize sevinen paylaşımlar yapıldığı haberleri geliyor. Bazı çevrelerde Yunanistan'ın Türkiye'ye yönelik olası büyük bir vur-kaç saldırısı hazırlığında olduğu spekülasyonları bile konuşuluyor.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, "Hem Afrin'de operasyon yapabilecek hem de aynı anda Ege'yi kontrol edebilecek güce sahibiz" diyerek Yunan'a mesaj verdi. Önceki gece Kardak'ta yaşananların ardından ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan, son sözü söyledi:
"Kıbrıs'ta ve Ege'de haddini aşanları yanlış hesap yapmamaları konusunda ikaz ediyoruz. Bizim için Afrin neyse Ege'deki, Kıbrıs'taki haklarımız da odur. Bunların efelikleri, bizim ordumuzu, gemilerimizi, uçaklarımızı görene kadardır."

GEÇMİŞİ UNUTMASINLAR

Yunanistan, 1. Dünya Savaşı sonrasında da emperyal güçlerin verdiği görevi üstlenmiş ve "Megola İdea" hayalleriyle Anadolu'yu işgale kalkışmıştı. O dönemde Gazi Mustafa Kemal ve Türk Milleti Yunan'a gerekli dersi vermiş ve Yunan askerini İzmir'de denize dökmüştü. O günleri unutmasınlar. Bugün de benzeri bir durumda Türk Milleti aynısını hem Anadolu'da hem de Ege'de hakkı olan ada ve kayalıklarda yapacak güç ve kararlılıkta.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA