• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP ‘eşit’tir HDP ERHAN GÜLENÇ

CHP ‘eşit’tir HDP

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.02.2018, 00:00


CHP'liler hiç kendini kandırmasın, durum aynen başlıkta yazdığı gibi olmaya başladı... Ulusalcılar ve Atatürkçüler tasfiye edilince CHP, HDPseverlere kaldı. Bu köşede bu gerçeği defalarca dile getirdik. Bazı CHP'li dostlarımızın sitemleriyle karşılaştık ancak, söylediklerimiz subjektif eleştiri değil objektif gerçekler...
Türk Ordusu Afrin'de PKK/PYD/YPG'li teröristlerle can siperhane mücadele edip şehitler verirken önceki gün HDP kongresi yapıldı. Orada PYD/YPG'nin mesajı okundu, teröristlere selam gönderildi. Kongreye katılan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bu durumdan hiç rahatsız olmadı.
HDP'nin önceki kongresinde de PKK'nın sözde marşı çalınırken CHP'de dün ikinci adam konumuna yükseltilen Bülent Tezcan da, ayağa kalkıp saygı duruşunda bulunmuştu.
CHP'nin Afrin'de 12 şehit verdiğimiz gün çıkıp PYD'ye selam gönderen HDP'den farkı yok. CHP'de de İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke gibi birçok isim, PYD/YPG'ye "terör örgütü" diyemiyor.
Kılıçdaroğlu ve ekibi, "Afrin kent merkezine girmeyelim" diyerek adeta PYD/YPG'ye dokunmayın demeye getiriyor. Daha bir kaç ay önce CHP'nin o dönemki Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, "PYD terör örgütü değil siyasi partidir" ve "Demirtaş'sız bir çözüm süreci olmaz" demişti.
Diğer yandan Türk Ordusu, SİHA'larla teröristlere kök söktürüyor, buna en çok itiraz edenler, CHP'yi ele geçiren HDPseverler oluyor. Düşünün, CHP'li bir vekil terör örgütünün yayın kuruluşu ANF'ye demeç verip İzmirlileri HDP'nin eylemine davet etmekte bile sakınca görmüyor.
Bir de dün "CHP eşittir HDP" dedirtecek çok önemli bir gösterge gündeme geldi sosyal medya ve bazı sitelerde.
Türkiye'de sanki 80 milyon eşit vatandaş değilmiş, Türk-Kürt-Çerkez diye ayrımlar yapılıyormuş gibi PKK/HDP'lilerin dillerine doladığı "eşit yurttaşlık" lafı var.
PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın Kürt kökenli vatandaşları "zehirlemeye" çalışan söyleminin en önemli unsurlarından birini bu kavram oluşturuyor. Hatta fotoğrafta da gördüğünüz gibi HDP'nin geçtiğimiz yıl yapılan kongresinde de Öcalan'ın fotoğrafı ve "Eşit yurttaşlık, ortak vatan" sloganının yazdığı dev afiş salona asılmıştı.

KIZILCIK SOPASI

Eskiden 6 ok içinde yer alan "Atatürk milliyetçiliğini" benimseyen CHP, HDPseverlerin eline geçmesinin ardından bu "eşit yurttaşlık" lafına sarıldı. CHP'nin Nisan 2015'te yayınlanan seçim bildirgesinde Kürt sorunu ile ilgili bölümde de bol bol eşit yurttaşlık vurgusu yapıldı. Ondan sonra da bu söz HDPsever CHP'lilerin dilinden düşmez oldu. Hatta CHP'nin geçtiğimiz günlerdeki kurultayının sonuç bildirgesine "Kürt sorunu eşit yurttaşlık temelinde, ulusal bütünlük ve toplumsal uzlaşı ile çözülecektir" diye madde bile koydular. İçlerinden biri de çıkıp buna itiraz etmedi. Bu lafın ucu, tam da PKK'nın dile getirdiği gibi "Türk ve Kürtler birer federasyon kursunlar ve Türkiye iki eşit federasyondan oluşsun" demeye kadar gider...
Artık, böyle bir söylem birliğinden sonra CHP ve HDP flörtünü "ittifak" değil ancak "evlilik" keser... Geçtiğimiz günlerde bir yazımızda "Atatürk yaşasaydı, bu CHP'lileri sopayla kovalamaz mıydı?" diye sormuştuk. Evet, özellikle PKK/HDP literatüründe yer alan "eşit yurttaşlık" konusundaki söylemlerini görünce hem de kızılcık sopasıyla kovalardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA