• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
‘Gündemi değiştirme trafik sorununu çöz’ ERHAN GÜLENÇ

‘Gündemi değiştirme trafik sorununu çöz’

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.02.2018, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun sık sık gündeme getirip İzmirlilerin sinir uçlarına dokunduğu ve ajite ettiği konular var. Bunlardan biri stat... İzmir'e 3 tane yeni stat yapılacak, üstüne dev gibi bir Atatürk Stadı var ama Kocaoğlu ısrarla bunu beğenmiyor. Tutturuyor "Bize daha büyük stat lazım" diye.
Cuma günü yine aynısını söyledi. Önceki gün de çıktı ve "İzmir'e sümüklü diyenler şimdi göz bebeğimiz diyor" diyerek klasik ajitasyonlarından birini yaptı.
Görüştüğüm AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'a Kocaoğlu'nun bu açıklamalarını sordum.
Dağ, Kocaoğlu'nun bu son çıkışlarını gündem değiştirmeye çalışmak olarak nitelendirdi. İzmir'de halkın gerçek ve en önemli sorunun trafik ve ulaşım olduğunu vurgulayan Dağ, Kocaoğlu'nun ise bunu gündemde tutmamak için bu tür açıklamalar yaptığını söyledi.
Kocaoğlu'na İzmirlinin bu sorununu çözme konusunda adım atması çağrısında bulunan Dağ, şunları söyledi: "Tramvay projesi ve yapması gerekip de bugüne kadar yapmadığı yeni yol güzargahlarından dolayı İzmir'in trafiği günün her saati ciddi anlamda çekilmez halde. İzmir halkı trafikte çok zaman harcıyor ve mağduriyet yaşıyor. Kocaoğlu'nun da gündemi bu olmalı. Aziz bey hiçbir şey yokken, fol yok yumurta yokken böyle bir açıklama yapmasının, gündemi değiştirmeye çalışmaktan başka hiçbir amacı yok. Hiç bunlarla uğraşmasın, bunlar bizim tartışacağımız, konuşacağımız şeyler değil. Burada trafik ve ulaşım ile ilgili proje ve düşüncelerini, hemşerilerimizin günlük yaşadığı sıkıntıları nasıl gidereceği yönündeki düşüncelerini paylaşırsa, o zaman bizim için bizim için anlam ifade eder. Bunlarla ilgili kendisine verebileceğimiz destek yardım ne varsa bunu sağlamak noktasında oluruz." Dağ, İZBAN'da hayata geçirilen ve çok sayıda İzmirli'nin tepkisine neden olan "artı para" sisteminde yaşanan sorunlara da dikkat çekti. "Bu sistemi hemşerilerimizin aleyhine" diyen Dağ, İnsanlar İZBAN'da çıkışta kart okutmayı unuttukları anda hem yol ücreti tam kesiliyor hem de çıkışta işine evine ulaşmaya çalışanlar vakit kaybı yaşıyor. Bu konuda tekrar düşünülerek yeni bir uygulama yapılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

'HER HALUKARDA ELEŞTİREN TİPLER'

Asıl mesleği avukatlık olan Dağ'a Alman gazeteci Deniz Yücel'in cezaevinden tahliyesiyle ilgili bazı kesimlerce yapılmaya çalışılan algı operasyonunu da sordum.
Dağ, haklı olarak şu noktaya dikkat çekti:
"Bunu eleştirenler zaten tahliye olsa da olmasa da eleştirecek olan tipler." Yücel'in hakkındaki iddianamenin tamamlanmasının ardından mahkemenin iddianamede isnat edilen suçlama ve istenen cezaları da gözönünde bulundurarak yeni bir değerlendirme yaptığını dile getiren Dağ, "Asgari sınır 4 yıldan açılmış bir dava var. Mahkeme de böyle bir karar verdi, tamamen kendi iradesiyle vermiş olduğu bir karar. Bunu başka yerlere çekmek, doğru değil" dedi.

MHP İLE İTTİFAK

Dağ'a AK Parti ve MHP arasında Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimle ilgili yürütülen ittifak çalışmalarının yerel seçimler için de yapılıp yapılmayacağını sorusunu da yönelttim. Çünkü, İzmir'de böyle bir ittifakta AK Parti-MHP ittifakının Büyükşehir ve birçok ilçede ipi göğüsleyebileceği yorumları yapılıyor. Dağ, yerel seçimlerdeki ittifakın çok ince detaylarına kadar konuşulup alınması gereken bir karar olduğunu ve olup olmayacağının önümüzdeki süreçte değerlendirilebileceğini kaydetti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA