• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de savaş erken başladı ERHAN GÜLENÇ

CHP’de savaş erken başladı

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.08.2019, 00:00

CHP İzmir'de önümüzdeki birkaç ay içerisinde yapılacak il ve ilçe kongreleri öncesi çekişme şimdiden başladı. Her ne kadar Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, kongrelerin tek adayla yapılmasını istediğini söylese de İzmir'in birçok ilçesinde bunun olmayacağı şimdiden görülüyor.
Karşıyaka'da ise örgüt şimdiden karıştı.
CHP'li Belediye Başkanı Cemil Tugay ile İlçe Başkanı Uğur Yıldırım arasındaki soğuk rüzgarlar fırtınaya dönüştü.

BAYRAMLAŞMAYA GİTMEDİ

Tugay, CHP İlçe Başkanlığı'nın önceki gün düzenlediği bayramlaşma törenine davetli olmasına rağmen katılmadı.
Bu durum kulislerde Tugay ve Yıldırım arasındaki köprülerin şimdiden atıldığı şeklinde yorumlandı.
İlçe yönetiminde geçtiğimiz haftalarda 'istifa' krizi yaşanmıştı. Yönetimi tamamen düşürmek amacıyla harekete geçen bazı ilçe yöneticileri imza toplamıştı.
Ancak, Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve İl Başkanı Deniz Yücel'in tavırlarını Yıldırım'dan yana koyması üzerine imza verenlerin sayısı yönetimi düşürecek sayıya ulaşamamıştı.
Bunun üzerine imzacı 6 ilçe yönetim kurulu üyesi istifa etmiş ve yerlerine yedek üyeler getirilmişti. O dönem bu imza hareketinin arkasında Başkan Tugay'ın olduğu iddiaları gündeme gelmişti.

"BENİ GÖRMEZDEN GELEMEZLER"

İmza krizinde Tuncay Özkan ekibiyle iyice yakınlaşan Yıldırım, yaptığı son açıklamada "Delegelerin takdiri olursa adayım" diyerek göreve yeniden talip olacağı mesajını verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu'na yakın siyaset yapan Tugay ise, önceki gün verdiği röportajda ilçe kongresine müdahil olacağını ortaya koydu.
Tugay, ilçe kongresi için "Belediye başkanını kimsenin görmezden geleceğini zannetmiyorum. Tabii ki bizim belli bir ağırlığımız var.
Mutlaka bu sürecin içinde olacağız.
Doğru bulduğumu ve bulmadıklarımı söyleyeceğim. Bu hakkım" ifadelerini kullandı.
Bu yaşananlar ve açıklamalardan da anlıyoruz ki, CHP'de büyük bir çekişmeye sahne olacak kongrelerin en çetin geçeceği ilçelerden biri de Karşıyaka olacak.

LOPEZ HESABI!

Ünlü şarkıcı Jenifer Lopez'i Antalya'da ayakta dinlemek isteyenler 7 bin TL öderken, konser için ayrılan 28 locanın fiyatları ise 50 bin Euro'ya (300 bin TL) kadar çıktı.
Amerika'daki turnesine haziran ayında başlayan şarkıcının biletleri 49 ile 970 dolar arasında satıldı. Antalya konserinden 2 gün önce 4 Ağustos'ta Rusya'nın başkenti Moskova'da konser veren J-Lo'nun buradaki biletleri 300 TL'ye satılırken sanatçının ayın 11'inde Rusya'nın St. Petersburg şehrindeki konserine ise hayranları 200 ila 2000 TL ödeyecek. Bazıları da hala "Patates, soğan zamlandı, Türkiye'de kriz var" edebiyatı yapıyor.
Geçiniz bunları...
İşte ülkelere göre yapılan 'Lopez hesabı' ortada!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA