• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
“Kürdistan” diyen CHP’linin kızlarına İzmir’de iş kıyağı ERHAN GÜLENÇ

“Kürdistan” diyen CHP’linin kızlarına İzmir’de iş kıyağı

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.09.2022, 00:00

CHP'de İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" açıklamasının ardından Parti Meclisi üyesi ve Siirt İl eski Başkanı Nevaf Bilek de "Diyarbakır, Kürdistan'ın bir parçasıdır" sözüyle infiale neden oldu. Bilek hakkında terör örgütü propagandası yaptığı suçlamasıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

KIZLARI İZMİR'DE İŞE ALINDI
2015 seçimlerinde kendisinin CHP adına görevli olduğu ve oy kullandığı sandıkta bile CHP'ye oy çıkmadığı anlaşılan bu isimle ilgili İzmirlileri şok edecek bir bilgi edindim. İzmir'de o kadar genç, belediyelerde iş bulmak için uğraşırken Nevaf Bilek'in kızları Siirt'ten getirilip İzmirli belediyelerde işe yerleştirilmiş... Bilek'in kızlarından Hiva Bilek, Karşıyaka Belediyesi yapı kontrol müdürlüğünde mimar olarak çalışıyor. Diğer kızı Linda Bilek ise, Bornova Belediyesi İmar Müdürlüğü bünyesinde görev yapıyor...

MAAŞLARI ÖDEYEMEZ HALDE
Karşıyaka Belediyesi, son dönemlerde çalışanlarına maaşlarını bile doğru düzgün ödeyemez hale geldi. Dün de yazdık, Personel A.Ş. ve Kent A.Ş. işçilerinin maaşlarının bir bölümü ancak yatırılabildi.
Memurların devletin ödediği maaş dışında belediyenin verdiği fark da iki aydır yatırılmıyor.
En son SGK, borçlarını ödemeyen belediyenin gayrimenkullerine tedbir koydurdu. Durum böyleyken siz Kürdistan savunucusu bir CHP'li yöneticinin kızını getirip işe yerleştirirseniz ve belediye kadrolarını bu tür torpiller, kıyaklarla şişirirseniz işte böyle maaş ödemeyecek hale gelirsiniz.

İZMİRLİ GENÇLER BEKLİYOR
İzmir'de her dönem belediye başkanları kadroları siyasi kaygılarla şişirdi de şişirdi.
Ancak bu dönem başta Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olmak üzere birçok belediye başkanı, başka şehirlerden insanları getirip İzmir'de işe aldı. Soyer, sırf siyasi ekip arkadaşı Rıfat Nalbantoğlu'nu Parti Meclisi'ne seçtirebilmek için CHP kurultay delegelerinin değişik illerden yüzlerce yakınını İzmir'e getirip işe soktu. Yani İzmirli gençler, belediyelerde iş hayali kurarken bunlar başka illerden kişileri getirip maaşa bağlıyor, sonra da çıkıp "İzmir'i çok seviyorum.
İzmirli gençlere her zaman destek oluyorum" diye sahte konuşmalar yapıyorlar.
Ne diyelim... Yazıklar olsun...

ÖZGÜR ÖZEL'İN GÖZÜ İZMİR'DE

CHP'de İzmir'in Genel Merkez'de bir temsiliyet sorunu var. Bunu başka kentlerin siyasetçilerinden fırsata çevirmek isteyenler türemeye başladı. Hatırlarsanız, 'Kulağımıza Gelenler' başlığıyla daha önce kaleme aldığımız kulis yazısında CHP'nin TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın gözünün İzmir'den milletvekili adayı gösterilmekte olduğunu ifade etmiştik.

BU KENT SAHİPSİZ DEĞİL
Malatya Milletvekili Ağbaba'nın Güzelbahçe, Karaburun ve Karabağlar Belediyesi'nde aday belirlemede büyük etkisi olduğu biliniyor. Manisa Milletvekili Özel ise, kefil olarak Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'yı aday yaptırdığını kendisi açıkladı. Bu isimlerden özellikle Özgür Özel, İzmir'e olan ilgisini artık kör gözüne parmak sokar gibi belli ediyor. Temmuz ve Ağustos'ta gelip basın toplantısı yaptığı CHP İzmir İl Başkanlığı'nda dün yine gövde gösterisi yaptı.
Buradan iki milletvekiline de sesleniyorum.
Siz bugüne kadar İzmir için ne yaptınız?
İzmir'i iyice sahipsiz görüp hemen çökeceğinizi mi sanıyorsunuz? İzmir'i sizin bile adeta hakim olmayı düşüneceğiniz kadar sahipsiz bırakan CHP'li yöneticiler utansın...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA