• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Abdül Batur’un hesabı sağ oylarda ERHAN GÜLENÇ

Abdül Batur’un hesabı sağ oylarda

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.12.2023, 00:00

Narlıdere Belediyesi'nde 4 dönem, Konak Belediyesi'nde de bir dönem başkanlık yapan Abdül Batur, şimdi de Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için yola çıktı. Dün İl Başkanlığı'na başvurusunu yapan Batur, kendisiyle ilgili süreci 'sağ oylar' üzerinden kuruyor.
Yakın çevresinden aldığımız bilgilere göre hesabı şu:
İyi Parti, İzmir'de Prof. Dr. Ümit Özlale ile seçime giriyor.
HEDEP'in de seçime kendi adaylarıyla girme ihtimali giderek güçleniyor.

Abdül Batur, bu durumda CHP için İzmir'i kazanmanın zora girebileceği ve adayın kim olduğunun çok daha önemli hale geleceği hesabını yapıyor.

DYP KÖKENLİ
Bu nedenle de CHP'nin İzmir'de sağdan da oy alabilecek bir adaya ihtiyaç duyacağını öngörüyor.
1999'da belediye başkanlığına ilk olarak DYP'den seçildiği için kendisinin sağdan oy alabileceğinin görüleceğini ve partisi tarafından Büyükşehir adayı yapılabileceğini düşünüyor.
Bakalım Batur'un bu hesabı tutacak mı? Öte yandan Batur'un CHP Merkez Yönetim Kurulu içerisinde Parti Sözcüsü Deniz Yücel gibi güçlü bir ittifakının olması da es geçilmemeli.

Soyer, Özel ile yarın görüşecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, nihayet Genel Başkan Özgür Özel'le arayı biraz da olsa yumuşatma fırsatı buldu. Soyer, bulunduğu Strasbourg'tan bugün dönecek ve yarın Ankara'da Özel ile baş başa görüşecek. İşin enteresan yanı il kongresinde Soyer'in seçtirdiği CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da bugün kentteki 30 ilçe başkanını Özel'e götürüyor. Soyer - Özel görüşmesi sonrası verilecek mesajlar, CHP'nin İzmir siyasetine yeni dengeler getirbilir. Bu arada Genel Merkez'in Soyer ile ilgili İzmir'de 3-4 ayrı memnuniyet anketi yaptırdığı ve son kararın bu anketlere göre verileceği kaydediliyor. Sonuç olumsuz çıkarsa İzmir için başka aday bakılacak.

Güneş bir şifre mi?

İSTANBUL Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde haddini aşıp Peygamberimizin meşhur bir sözünü kendisine çevirdi ve "İBB Başkanı gerekirse bir elinde Ay'ı bir elinde Güneş'i tutar" şeklinde abuk sabuk bir laf etti. Şimdi, buraya genel sekreter yardımcısı Buğra Gökçe'yi Büyükşehir Belediye Başkan adayı görünümünde adeta kendisinin 'İl müdürü' olarak gönderdi. CHP İl Başkanlığı'na dün adaylık başvurusu yapan Gökçe, bunu "Güneş İzmir için 'ufuktan' Buğra Gökçe ile doğacak" sloganını taşıyan bir başlıklı haber bülteniyle kamuoyuna duyurdu. Gökçe adaylık konuşmasını da Gençlik Marşı'nın 'Güneş ufuktan şimdi doğar. Yürüyelim arkadaşlar!' sözleriyle bitirdi. Bu "güneş" merakı nedir böyle? Uçuk bir yorum olarak değerlendirilmeyecek olsa, 'güneş' kelimesininin İmamoğlu ve çeşitli illere başkan adayı adayı olarak gönderdiği belediye yöneticileri arasında bir şifre diye düşününeceğiz neredeyse!

Büyükşehir'in kadroları adayların hizmetinde...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP'nin önceki kurultayında İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu'nu Parti Meclisi'ne sokabilmek için parti delegelerinin Türkiye'nin değişik illerinden akrabalarını belediye kadrolarına doldurmuştu. Şimdi de yerel seçim öncesi işçi alımlarına tekrar başlandığını öğrendik. Bu defa da Soyer'in desteklediği ilçe belediye başkan adayları üzerinden alım yapıldığı belirtiliyor.

Örneğin, belediyeden ayrılıp aday olan Seferihisar'daki Büyükşehir Yerel Hizmetler eski Müdürü Gürhan Özata üzerinden alım yapıldığı kaydediliyor. Selçuk'ta da aynı şekilde Büyükşehir İlçe Hizmetleri Daire Başkanlığı görevinden ayırılıp aday adayı olan Şerafettin Budak, üzerinden alım gerçekleştiriliyor.

Bergama'da alımlar Soyer'in Meclis Başkanvekili Mustafa Özuslu, Foça'da da yakın çalışma arkadaşı Kerem Ziya Yangöz aracılığıyla yürütülüyor.

Alırlar tabi... Nasıl olsa belediyeye gereksiz yere doldurdukları adamların parası kendilerinden değil İzmirlinin cebinden çıkıyor!

İduğ'dan ilginç başvuru

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, göreve tekrar talip oldu. Ancak başvurusunu ilginç bir şekilde yaptı. İzmir'in tüm ilçelerinde görevine yeniden talip olan CHP'li belediye başkanları, ilçe başkanlıklarına gidip adaylık dosyasını bizzat kendisi teslim etti. İduğ ise, dosyasını bir belediye çalışanı ile gönderdi. İduğ, ardından da İl Başkanlığı'na giderek adaylığını orada duyurdu. Kulislerde, İduğ'un başvuru dosyasını bir çalışanıyla göndermesine İlçe Başkanı Ertürk Çapın ve ekibinin oldukça bozulduğu ve "Partinin ilçe örgütünü kaale almıyor demek ki" diye sitem ettikleri konuşuluyor.

Bakan olacaktı aday adayı olabildi

CHP İzmir eski Milletvekili Bedri Serter, bir ara oldukça havaya girmişti. İktidara yürüdüklerini ve kendisinin de Esnaf Bakanı olmak istediğini söyleyip duruyordu. Sonrasında milletvekili adayı da yapılmadı. Dün 2014'te yaptığı gibi yine Karabağlar Belediye Başkan aday adaylığına başvurduğu duyuruldu. Yani bakanlık hayallerinden yıllar önce olduğu yere tekrar dönmüş oldu... Orada da aday yapılmazsa işte o zaman ortaya tam bir dram çıkar!

Bayır'dan Büyükşehir'i iste ilçeyi al taktiği

CHP İzmir eski Milletvekili Tacettin Bayır, daha önceki gün aday adaylığı için Karabağlar Belediyesi'ni düşündüğünü açıklamıştı. Dün bir de baktık ki, Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı oluvermiş. Bu tam olarak, "Büyükşehir'e talip ol, ilçe belediye başkan adaylığını kopar" taktiği değil de nedir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA