• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Müyesser Turfan’a emekliler doymadı ERKİN USMAN

Müyesser Turfan’a emekliler doymadı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.09.2015, 00:00
Biz onu Aktif Emekli Kadınlar Genel Başkanı olarak tanıdık, binbir imkansızlığa rağmen binlerce emekli kadını tek başına örgütledi. Emekli kadınlarımıza çeşitli imkanlar sağlamak için İzmir- Ankara arasında yıllarca mekik dokudu. Müyesser Turfan'ın bu mücadelesinin başlangıç tarihi Ecevit'in son Başbakanlık yıllarına rastlar. Aktif Emekli Kadınlar Derneği Başkanı olarak Müyesser Turfan, Ecevit sonrasındaki hükümetlerdeki bakanların "tatlı belası" olmuştu. Müyesser Turfan, her Ankara dönüşünde emekli kadınlarımız için müjdeli haberler getirdi. Karşıyaka Örnekköy'deki kadınlar için sosyal tesisler bu dönemde kurulmuş ve gayretlerine karşılık buraya "Müyesser Turfan" adı verilmişti. Şimdi bu tesisler, yüzlerce kadınımıza yuva görevini yerine getiriyor.

Müyesser Turfan'ın bu mücadelesi 22 yıl öncesine rastlar ve bunca yılın sonunda Emekli Kadınlar Derneği'ne yine genel başkan seçilir. Bu, Müyesser Turfan'ın 22'inci Genel Başkanlığı ve bir Türkiye rekorudur. Başkan yardımcılığını Ülker Koç'un yaptığı, Turfan'un yeni Yönetim Kurulu'nun diğer üyeleri de şunlardı: Gülbeyaz Sözbar, Zehra Diker, Güner Erdem, Fireha Gençoğlu, Gülten Kolcu, Süheyla Ceylan, Ülker Ünver, Hamiyet Özdilekçi, Nihal Bulut, Keriman Onat, Müjgan Keçeci.

Müyesser Turfan şimdilerde Foça'da emekliliğin tadını çıkarmayı denerken, vaktiyle birlikte çalıştığı hanım arkadaşlarının sürpriz bir teklifi ile karşılaştı: "Müyesser Abla seni özledik. Haydi başımıza geç. Yine önderimiz ol..." Oysa, İzmir'in yardımseven ablası, iki kardeşi, çocukları ve yakınları arasında sakin günler geçirmek hevesindeydi. Şimdi aktif bir görevi düşünmüyor ama yine de "çevresine bir yol göstermek" istiyor. Turfan, "umut yorgunu" emeklilere hitaben şu mesajları veriyor: 

♦ Dernekçilik zor ama kutsal bir görev. Bu devleti yönetenler emeklilere ve özellikle kadınlara sahip çıkmalı. 

♦ Emekli maaşları düzenli biçimde ödenmeli. 

♦ Kadın Emekliler Derneği'ni yeniden hayata geçirmek isteyenler, en kısa sürede bir araya gelmeli, kaldıkları yerden devam etmeli.

Pazar neşesi

Bir şöhret
Ünlü Amerikan yazarı Mark Twain bir konferans turnesi sırasında küçük bir şehre gitmişti. Yemekten önce berbere traş olmaya gitti. Berber sordu: "Yabancı mısınız?" "Evet..." dedi Mart Twain. "İlk defa geliyorum şehrinize..." "Tam zamanında gelmişsiniz. Çünkü bu akşam Mark Twain burada bir konferans verecek. Siz de gidersiniz elbette değil mi?" "Giderim herhalde..." "Bilet aldınız mı?" "Hayır daha almadım." "Yazık... Biletlerin hepsi satıldı. Ayakta kalacaksınız, zannederim." "Fark etmez" dedi Mark Twain ve ekledi: "O adamın konferanslarında ben zaten hep ayakta dururum."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA