• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ulusoy: Güneşimiz var demekle turizm olmaz! ERKİN USMAN

Ulusoy: Güneşimiz var demekle turizm olmaz!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.09.2015, 00:00
Çeşme Limanı'nın işletme hakkını 30 yıllığına alan ve 1993 yılından bu yana başarıyla işleten şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy geçtiğimiz hafta Çeşme'deydi.
Ulusoy çeşitli aktivitelere katıldı, konuşmalar yaptı.
İşte o konuşmalardan akıllarda kalanlardan bir demet.
Ulusoy Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy iş sahibinin yatırıma doymadığını, çünkü yatırım yapmazsa küçüleceğini, küçüldükten sonra da kaybolacağını söylüyor ve ekliyor:
* Biz Çeşme Limanı'na sevdalıyız. Çok iyi şeyler yaptık. Çeşme Limanı aldığımızda 20 dönümlük küçük bir limandı. Biz 115 dönüme çıkardık.
* Kruvaziyerde olmamız gereken yerde değiliz ama uğraşıyoruz. Umarım gelecek sene Çeşme'ye daha fazla kruz gemisi gelir, çünkü bıraktığı para çok bereketli paradır. Geliyor, bırakıyor, gidiyor. Fevkalade önemli. Çeşme'ye 100-125 bin kruz yolcusu getirsek burası ihya olur.
* 'Bizim güneşimiz var' demekle olmuyor turizm. Her yerde güneş var şimdi, dünyada havalar değişti. 10 gün evvel İngiltere'deydim, 36-37 derece sıcak vardı. Millet parklarda sereserpe yatıyordu. Bu insanlar Çeşme'ye, Antalya'ya, Bodrum'a niye gelsin? Doğayı korumazsanız, denizlerimizi muhafaza edemezsek, eğer bu çarpık yapılaşma devam ederse, tarihi yok edip akıl almaz ucube binalar yaparsak, Türkiye'nin turizmde yarını iyi olmaz."
* Eğer dünyada bir sıkıntı varsa Türkiye de bundan nasibini alır. Bu yılın geçen 8 ayında taşımalarımızda düşme var. Çünkü ihracatımızda düşme var. İhracatımız bayağı düştü. Gelecek günlerde maalesef düşüş sürecek gibi görülüyor. Biz Çeşme Limanı'ndaki bu düzeni kolay kurmadık. Bu düzen bozulursa bir daha tutmaz."

hayattan
Hasanşeyhliler İzmir'de buluştu

Konya Meram ilçesinin şirin mahallelerinden biri olan Haşanşeyh köyünde okuyup, 1977 yılında mezun olan köylüler, Konya Hasanşeyhliler Derneği eski Başkanı Ali Devebacak'ın, İzmir (Buca) Cennet Vadisi'nde düzenlediği etkinlikte 40 yıl sonra bir araya geldi. Öğretmenleri Melek Şahin ve Kamile Üşenmez hanımlar ile ilk defa buluşan, çoğunun emekli olduğu ve farklı iş kollarında çalışan Konyalı Hasanşeyhliler, köy ilkokullarından mezun olmalarının 40'ıncı yıl coşkusunu yaşarken, öğrencilik yıllarını andılar ve birbirleriyle doyasıya hasret giderdiler.
* * *
Etkinliğin kahramanları öğretmen Melek Şahin ve Kamile Üşenmez hanımlar toplantıdan duydukları memnuniyeti dile getirirken, 40 yıl önce çektirdikleri siyah-beyaz fotoğraf karesini katılımcılarla birlikte tekrar oluşturdular. Yeniden tanışmak, kaynaşmak, eğlenmek, en önemlisi de sosyal insan olma adına buluşan Hasanşeyhliler, bu etkinliği yaşamlarının ve sıhhatlerinin uygunluğu halinde her yıl sürdüreceklerinin sözünü de verdiler.

küpe
Korkak, tehlikede olmadığı zaman yumruğunu sallar.
Goethe

günün fıkrası
Eski zamanda, akşamcının biri, evinin kapısına kadar güç gelmiş, fakat kapı tokmağına vuracak hali kalmadığından oracığa yığılıp kalmıştı.
Oradan geçmekte olan bir yeniçeri durumu görünce gürledi:
"Çabuk kalk oradan. Zaptiyenin kapısına gideceksin..." dedi.
Sarhoş perişan bir vaziyette cevap verdi:
"Ağa halim olsa, evimin kapısından içeri girerdim."

laflama
* "Çocuk da yaparım kariyer de" diyorsun. Ah keşke, yemek yapmasını da bilseydin!
* Kral öldü. Kraliçe dul!
* Armudun iyisini rantçılar yiyor artık!
* Güzellik Allah vergisiyse sen vergi kaçırıyorsun be kadın!
* Askerde iken "Her şey vatan için" derdik. Varsın olsun sakıncası yok. Ama biraz da her şey vatandaş için olsun abi...
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA