• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Nerede eski fuarlar? ERKİN USMAN

Nerede eski fuarlar?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.09.2015, 00:00
İEF’de son yıllarda halktan kopuk açılış törenleri yapıldı. Nedense o eski coşku ve heyecan yoktu.
84'üncü İzmir Enternasyonal Fuarı 10 günlük süresini geçtiğimiz hafta içinde tamamlayarak sona erdi. İzmir, 1958'den beri tam 57 yıldır açılış törenlerindeki coşkuyu ve heyecanı, ancak son iki yıldır, açılış saatlerinde nedense yaşamadı. Halktan uzak ve kopuk törenler yapıldı. Bu nedenle coşkusuz ve buruk açılış törenlerini yaşadık.    İzmir fuarcılığında ayrı bir yeri olan Sancar Maruflu anlatıyor: "Bizim gibi; 1950'li, 1960'lı, 1970'li, 1980'li ve 1990'lı yılların fuarlarını Kültürpark'ta yaşamış olanların; Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne alan Ankara Devlet Tiyatrolarını ve İstanbul Şehir Tiyatro'larını, Lüküs Hayat Opereti'ni, Buz Revüleri'ni, Enternasyonal Sirkleri, Akrobasi Sanatçıları'nı, Pala Halit Lakaplı Halit Karabilgin'in Palmiyeler Gazinosu Akşamlarını, Necdet Yazar'ın ve Osman Kavran'ın Behiye Aksoy'lu, Tanju Okan'lı, Ayla Dikmen'li Göl Gazinosu gecelerini, Bornova'lı Nuri Yalçuk'un İbrahim Tatlıses'li, Bülent Ersoy'lu Lunapark Gazinosu Akşamlarını, Saffet Kuyaş'ın Mogambo'daki, Ali Ulutanır'ın Kübana'daki doyumsuz; Zeki Müren'li, Gönül Yazar'lı, Bülent Ersoy'lu, Nükhet Duru'lu ve de Haşmet Uslu'lu Fuar Geceleri'ni, Cemal ve Atalay Noyaner'in oldukça renkli sanatçılardan oluşan Akasyalar Bahçesi'ndeki görkemli Akşam Sefalarını, İbrahim Nurbige'nin Atış Poligonu Gazinosu'ndaki Özdemir Hazar'lı Sohbetlerini, Egemen Bostancı patentli programlarla renklenen EkiciÖver Gazinosu'nu, Zeki Müren, Emel Sayın'lı ve Osman Yağmurdereli'li Manolya Eğlence Bahçesini, Müzeyyen Senar'lı Zeynep-Beşir Öğe'lerin Çamlık Senar Bahçesi'ni, Devlet ve Kent Protokoluna çalışan Park Restoran'ı, Hüseyin Türkmenoğlu'nun kaliteli Ada Gazinosunu, Paraşüt Kule Gazinosu'nu, Fethi Işık'ın Ferdi Özbeğen'li Kervansaray'ını, Zait Örel'in Coşkun Sabah'lı Golf Restoranı'nı, Safiye Ayla'lı Ayla- Mehtap Bahçesini unutmaları mümkün değil."

KÜPE

Hiç giyinmeyen güzel, en iyi biçimde giyinmiş demektir. Phineas Fkeücher

EGE'DEN
KARABURUNDA DOMUZ PANİĞİ

Karaburun'da domuz paniği Küresel iklim değişikliği ile dağda aç kalan domuz sürüleri Karaburun'un Karareis mevkiinde tel örgüleri delip yazlık sitelere girdiler, bahçelere büyük zarar vermeye başladılar. Son bir hafta içinde gece yarısı çok sayıda domuz sürüsü, içlerinde insanların oturduğu yazlık sitelerin tel örgülerini geçip bahçelere girdiler ve aynı traktör sürmüş gibi çimleri sürüp ağaçların köklerini kazdılar büyük zarar verdiler.    Karareis'te yaşayanlar çok sayıda bahçenin domuz sürüleri tarafından traktör sürmüş gibi kazılması karşısında büyük panik yaşamaya korkudan gece olunca evlerine kapanmaya başladılar. Bu durum karşısında site yönetileri acil olarak tel örgülere takviye yapmaya başladı. Resmi makamların domuz sürülerinin insanlara zarar vereceğini düşünerek acil olarak tedbir alması gerektiği de dile getirildi. Daha önce de bir eski futbolcu ve teknik direktöre aynı bölgede domuz saldırısı olmuş, sporcu ayaklarından yaralanmasına rağmen üzerinde taşıdığı bıçak ile domuzu öldürüp canını kurtarmıştı. Domuzlar uzun zamandır bölgede büyük açlık çekiyor, geceleri keçi ve koyun sürülerine saldırıyor.

LAFLAMA

ıÖküz ölünce ineğin adı çıkar. Eeee dulların adı çıkıyor ya! ı Evrimini tamamlayamamışsın henüz...Ama kendini insan sanıyorsun be kardeşim! ı Yiğidim aslanım yaz günü grip olmuş. Yorgan döşek evde yatıyor! ı Tiyatronun gidişatına seyici kalmayın. Seyirci olun! ı Naz etme ne olur... Yılış senin de olur! ı Yaşamak tek ve hür... Kardeş kavgaları gibi öylesine! ı Bir mizahçı olarak siyasetçilerden şikayetçiyim. Gitsinler başka iş yapsınlar. Mizahı mizahçılara bıraksınlar abilerim ablalarım! ı Güncelleyelim atasözlerini; Kızını dövmeyen, dizide seyreder! İbrahimOrmancı'dan

GÜNÜN FIKRASI
LATİNCESİ

Adam, doktora sabahları keyifsiz kalktığından, az da olsa çalışınca fazla yorgun düştüğünden uzun uzun dert yandıktan sonra, tıbbi terim kullanmadan, hastalığının ne olduğunun izahını istedi. Doktor, derhal teşhisi koydu: "Koyu bir tembellik. Başka birşey değil." Hasta bir an düşündükten sonra tekrar sordu: "Şimdi de bunun tıptaki adını rica ediyorum. Latince olursa daha iyi, karıma ve müdüre söylemek için..."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA