• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Karşıyakalılar kitap değişimini çok sevdi ERKİN USMAN

Karşıyakalılar kitap değişimini çok sevdi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.01.2016, 00:00
Karşıyaka'da daha fazla insanın, daha az maliyetle kitap okumasını hedefleyerek 'Al Götür Oku Getir' stantları kuran Karşıyaka Belediyesi, bir yıl önce iki noktada başlayan projeyi yaygınlaştırdı. Vatandaşların ücretsiz kitap alabildikleri, değişim ve bağış yapabildikleri stant sayısı 10'a yükseldi. Vatandaşların hizmetine sunulan kitap sayısı ise 5 bini buldu.

Karşıyaka Belediyesi tarafından; vatandaşları okumaya teşvik etmek ve edebi eserlerin daha fazla insana ulaşmasını sağlamak amacıyla kurulan ödünç kitap stantları, halktan büyük ilgi görünce, geçen yıl iki noktada başlatılan projede stant sayısı önce 7'ye yükseltildi, kısa süre sonra ise bu sayının 10 olacağı belirtildi. Stantlarda yer alan kitap sayısı 5 bine yaklaşırken, projeden yararlanan vatandaşların sayısı da on bine ulaştı. Latife Hanım Köşkü Anı Evi, Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı, Deniz Baykal Kültür Merkezi ile Mustafa Kemal, Alaybey, Yalı ve İnönü mahalle merkezlerinde yer alan, yeni dönemde de belediye önü, Karşıyaka İskele ve Demirköprü Parkı'na konulacak olan stantların her birinde, 400 civarında kitap bulunuyor. Roman, şiir, deneme, güncel kitaplar ve klasikler gibi her türde eserin yer aldığı stantlara giden vatandaşlar, telefon numaraları ve adreslerini bırakarak, istedikleri kitabı hiçbir ücret ödemeden alabiliyor. Okuduktan sonra da yerine teslim ederek bir başka kitapla değiştirebiliyor. Dileyen Karşıyakalılar, stantlara kendi kitaplarını bağışlayabiliyor. Proje sayesinde hem daha fazla insan kitap okuyor hem de halkın dayanışma ruhu canlandırılıyor.


hayattan

Paris'te İzmir rüzgarı

Paris'te her yıl düzenlenen Societe Nationale des Beaux- Arts kurumunun organize ettiği "SALON 2015" sergisine "SYNERGIE-Sinerji" başlığı ile 24 sanatçıyla katılan Türk sanatçıları, özgün sergileme ve aldıkları ödüllerle büyük başarı elde etti. "SALON 2015" etkinliğinde Türkiye Delegasyonu şöyle oluşuyor: Nurhilal Harsa, Ahmet Yeşil, Akının Yıldırım, Ayhan Çetin, Baki Bodur, Berk Arıkan, Betül Demir Karakaya, Ceyhun Yaman, Duygu Aydoğan, Derya Ülker, Emre Lüle, Ercan Ayçiçek, Erhan Lampir, Filiz Pelit, Hakan Esmer, Mehmet Yıldırım, Metin Kalkızoğlu, Mevlüt Akar, Özgür Eryılmaz, Raşit Altun, Samed Arda Selim, Selçuk Yılmaz, Serdar Leblebici, Turgut Akarsu. Serginin açılışına, Türkiye Paris Büyükelçimiz Sayın Hakkı Akil, Türkiye'nin UNESCO nezdindeki daimi temsilci Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı ve eşi Sefire İnci Botsalı, Türkiye'nin Paris Başkonsolosu İhsan Emre Kadıoğlu, 2014 yılında yitirdiğimiz piyanistimiz Verda Erman'ı anma konserinde çalan ve UNESCO'nun 70'inci yılı nedeniyle 21 Aralık akşamı nefis bir konser veren piyano sanatçımız Gülsin Onay ve Parisli sanatseverler katıldı. Türkiye Delegasyonu Başkanı ressam Nurhilal Harsa, "Gururlu ve mutluyuz. Alınan ödüller 11 yıldır ülkemizi en iyi şekilde temsil etme sorumluluğuyla, istikrarlı, özenli, özgün ve yaratıcı sanat diliyle yaptığımız sergilemelerin sonucudur" dedi.

Aliağa ve çevresi pis havaya teslim

Foça girişindeki 'demirçelik bacaları' artık duman değil, zehir salıyor. Bu kirlilik sadece Aliağa- Menemen ve Bergama'nın çevresini değil, Karşıyaka'yı de etkisi altına alıyor. Ne yazık ki, bölgedeki ilk termik santralın altında da Aliağa'nın eski Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un imzası var. Bu tabloyu izlemek için Aliağa'ya gitmenize gerek yok. Artık demir-çelik dumanı ve kokusu Menemen'e geldi, dayandı. Sıra şimdi Çiğli ve Karşıyaka'da... Bu yöredeki belediye başkanları, katliamı seyretmekle yetiniyorlar. Ali Rıza Tanıdık isimli bir okurumun bu tablo için yorumu şöyle: "Menemen'in CHP'li Belediye Başkanı Tahir Şahin ise, söylemlerinde hep çevreci ama Aliağa-Menemen arasındaki bağlar, bahçeler hep moloz yığınına dönüştü. Üzümler de gitti. Bize, daha doğrusu gelecek nesillere sapı kaldı. Bu yönetimler, Anayasa'nın 56'ncı maddesine göre suç işliyorlar."

Bu yöre halkının bir istemi de işadamlarına...

İşte o uyarı: "Herkes Çeşme ve Urla çevresine ağaç dikme yarışında. Alkışlıyoruz. Ama İzmir'in kuzeyine dikilecek bir fidan bile yok mu?"
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI