• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Karşıyaka’da 1912 buluşması ERKİN USMAN

Karşıyaka’da 1912 buluşması

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.02.2016, 00:00

1912, Kaf Kaf'lar için mutluluk şifresi gibi bir şey... Mesela, geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen moral gecesinin başlangıç saati 19.12...

Bu saat, KSK'nin kuruluş yılı 1912'yi anımsatır.

2004 yılında kurulan bu derneğin ilk başkanı Sait Gürsoy, şöyle anlatıyor:

"1912 Karşıyaka Platformu çatısı altında Karşıyaka Spor Kulübü'nün kurumsallaşması ve gelecek için model oluşturmak amacıyla 20 Nisan 2002 tarihinde gerçekleştirilen Karşıyaka Arama Konferansı ile temeli atıldı. Gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik, Türkiye'de bir spor kulübü tarafından düzenlenen ilk arama konferansıydı. Bizim bir yıl ardımızdan ancak Galatasaray gerçekleştirebildi. Ancak bizimki hala farklıydı. Zira hem bir spor kulübü olan KSK'yi hem de Karşıyaka'yı bir ilçe olarak tartışan konferanstı. Arama konferansına camiadan yaklaşık 80 kişi davet edilmiş ve Efes otelinde gerçekleştirilen bu toplantıya 50 civarında katılımcı icabet etmişti. Arama konferansı sonrasında yaklaşık 150 sayfalık bir metin elde edilmişti. Konferansın ardından yaklaşık bir yıllık süre, düşüncelerin olgunlaşması ve yeni bir örgütlenmeye ihtiyaç olup olmadığının araştırılmasıyla geçildi. 41 kişiden oluşan kurucu üyelerimizle 1912 Karşıyaka Derneği'ni vücuda getirdik. 1912 Karşıyaka Platformu bu tarihten itibaren tüzel kişiliğe kavuşarak, 1912 Karşıyaka Derneği'ne dönüşmüştür. Derneğimizin kurucu ve ilk dönem başkanlığını Sayın Mehmet Ali Kasalı yaptı. Sonra sırası ile Sayın Turhan Gürsel Urhan, Sayın Ziyanur Hasbay göreve geldi."

**

İşte, böyle kurulup gelişen Karşıyaka 1912 Derneği'nin bugünkü üyeleri geçtiğimiz hafta sonu Bostanlı'daki Gondol Restoran'da buluştu. Gecenin ilginç konuklarının başını 'en eski Kaf Kaf' sıfatını kaşıyan Tahir Türetken çekiyordu. 93'üncü yaşına basan Tahir Türetken, aktif sporculuğunun yanı sıra başkanlık ve yönetim kurulu üyelikleri görevlerinde bulundu.

Kentten

Bayraklı'ya yeni projeler

Bayraklı Belediyesi, tarafından ilk kez düzenlenen İzmir'deki çeşitli üniversitelerin de destek verdiği kariyer günü Postacılar mahallesindeki İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kariyer gününde konusunda uzman kişiler üniversite adaylarına meslek seçiminde ve üniversite sınavları öncesinde nelere dikkat etmeleri konusunda tecrübelerini aktardı.

Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün düzenlediği kariyer gününde doktor, diş hekimi, hemşire, avukat, psikolog, sosyolog, iktisatçı, işletmeci, ekonomist, elektrik- elektronik mühendisi, makine mühendisi, inşaat mühendisi, tercüman, mimar, peyzaj mimarı ve bilgisayar programcısı gibi meslekler tanıtıldı. Bu mesleklerde eğitim görmüş isimler, gençlere tecrübelerini aktardı, merak edilen soruları yanıtladı.

**

Öğrenciler böyle bir etkinliğin düzenlenmesinin kendilerine birçok şey kattığını ifade ederek, "Bu etkinlik yapacağımız seçimler konusunda bizi fikir sahibi yaptı. İlgi duyduğumuz meslekleri bu konuda öğrenim görmüş kişilerden dinledik. Üniversite tercihi yaparken ve üniversiteden mezun olduğumuzda iş hayatında nelerle karşılaşabileceğimiz konusunda bilgi sahip olduk" dedi.

Düzenlenen kariyer günü ile BAYGEM öğrencilerinin üniversitelerde seçecekleri bölümlerle ilgili bilgi sahibi olduğunu ifade eden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Çeşitli meslek gruplarından arkadaşlarımız meslekleriyle ilgili tecrübelerini aktardı. Böylece öğrenciler mesleklerle ilgili detaylı bilgiler alarak yapacakları tercihleri netleştirecek. Bayraklı'da öğrencilerimize desteğimiz sürecek. BAYGEM aracılığıyla öğrencilerimiz istedikleri lise ve üniversiteye yerleşiyor. Başarı oranımız gerçekten çok yüksek. Onların başarısı bizi onurlandırıyor, yüzümüzü güldürüyor. Öğrencilerimize desteğimiz sürecek" diye konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA