• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ekonomiye ‘darbe’ vurulamayacak ERKİN USMAN

Ekonomiye ‘darbe’ vurulamayacak

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.12.2016, 00:00

Önceki gün konuğumuz olan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdülvahap Olgun "Darbeden beklenen sonucu alamayan işbirlikçilerin ikinci hedefi ekonomi, ama biz iş dünyası olarak buna müsaade etmeyeceğiz" dedi.
Askeri darbede başarısız olanların yeni hedefinin 'ekonomiye darbe' olduğunu vurgulayan Abdülvahap Olgun "Biz iş adamı olarak yatırımızdan vazgeçmedik.
Örnek olarak Torbalı da inşaat sektörün arz ve talep hızla artarak darbe ve terör olaylarına rağmen 2016 yılının aynı döneminde 3950 adetlik satış rakamlarına ulaşıldı.
Konut satışında İzmir genelinde 5. Sıradaki yerini korurken İZBAN'ın gelmesiyle gayrimenkullerin değerinde yüzde30 artış gözlendi" diye konuştu.
Türkiye'nin en önemli sanayi kenti Torbalı'nın Ticaret Odası Başkanı Olgun, başarısız darbe girişiminden sonra ikinci hedefin ekonomi olduğunu söyledi.
Türkiye'nin haince bir saldırı altında olduğunu dile getiren Olgun, şöyle devam etti:
"Önceki günlerde gerçekleştirilen terör saldırısı ile toplumun psikolojisinin bozulmaya çalışılırken diğer yandan parasal manipülasyonlarla da ekonomik istikrarsızlık havası verilmeye çalışılmaktadır. İş dünyası olarak bu oyunların farkında. Darbe girişiminde nasıl devletimizin yanında olduysak bu tür hain saldırılarda devletimizin ve milletimizin yanında olacağız." Merkez Bankası ve ekonomi yönetiminin aldığı kararların önemli olduğunu ifade eden Olgun "Sağlam bir mali yapımız var ve bankacılık sistemimiz çok güçlü. Bütçe disiplini en büyük güvencemiz.
Piyasaya 250 milyon TL kaynak sağlanacak.
TOBB'da nefes kredisi imkanı sunuyor. Herkes taşın altına elini koyacak, bu sıkıntıları elbirliği ile aşacağız" dedi.

15 Temmuz'da ülkenin tarihinde yaşanmış çok ağır bir travmanın kısa sürede bertaraf edilmesinin ülke için şans olduğunun altını çizen Olgun sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Cumhurbaşkanımız ve siyasi parti temsilcileri canı pahasına darbeye karşı durdu.
Emniyet güçlerimiz resmen savaşa girdi. Vatandaşımız tankın önüne yatıp şehit oldu. Şimdi iş adamları olarak bize büyük görev düşüyor. Biz de bedel ödeyeceğiz, daha az kazanıp memleketin ekonomisine katkı sağlayacağız." Yatırımların devam etmesi, çarkların dönmesi gerektiğinin ifade eden TTO Başkanı Olgun sözlerini şu şekilde noktaladı:
"Hiçbir iş adamı yatırımdan vazgeçmemeli.
Tam aksine yatırım yapma düşüncesi olmayanlar bile bu olağanüstü durumda 'memleketime nasıl sahip çıkarım' düşüncesi ile işi, aşı ve ekmeği büyütecek çalışmalar yapmalı."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA