• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
O bir görme engelli ama hizmette sınır tanımıyor ERKİN USMAN

O bir görme engelli ama hizmette sınır tanımıyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.12.2017, 00:00

Adı, Salih Arıkan.... Türkiye Beyazay Derneği'nin İzmir Şube Başkanı.
Ve bir görme engelli....
Salih Arıkan "Bir hayalim ve bir hedefim var. Derneğimizi yedi gün boyunca eğitim kültür faaliyeti yapan bir merkez haline getirmek. Bir düşüm var. Dünya tasarlanırken politikalar oluşturulurken herkesin düşünüldüğü kimsenin ötekileştirilmediği bir dünya olsun istiyorum." Salih Arıkan bu hayallerinin ardından "umutlu" olduğunu vurguluyor ve diyor ki:
"Bu güne kadar uğraştık belki çok hızlı yol alamadık ama somut sonuçlar almaya başladık. Bir düşüm var. Maddi yetersizlik yüzünden okuyamayan arkadaşlarımıza eğitim desteği sunmak. Hedefim var. Engelli çocuklarımızın kaynaştırma eğitimlerini takip ederek aksaklıkların giderilmesi için taşın altına elini koymak. Bir çabam var. Engelsiz ve erişilebilir bir dünya olsun.
Bu liste uzayıp gidebilir. Sizler de bu hayallere, hedeflere, umutlara ortak olmak isterseniz gönüllü olmayı tercih edebilirsiniz. Bu gönüllüğün nasıl olacağını sizin ufkunuz, eğitiminiz ve imkanlarınız belirleyecek.
Ben elimi uzatıyorum. Biz para pul toplamakla vakit öldürmüyoruz. Birlikte el ele verip dünyayı değiştirmeye sevdalıyız.
Dünyayı değiştirmek gönüllü faaliyetlerle gerçekleşir.
Kan verin, organ bağışlayın, hiçbir şey yapamıyorsanız gülümseyen bir yüzle selam verin. Modernleşen, betonlaşan bu çağda yemyeşil bir dünya kurmak elimizde, önce yürekleri yeşertelim sevgiyle gerisi gelecektir. Biz buradayız, elimizi sevgiyle uzattık. Bu el yardım isteyen bir el değil dünyayı değiştirmek için birlikte yürümeyi isteyen bir eldir.
Tutmak ya da boşta bırakmak sizin elinizde." Salih Arıkan'ın telefonu şöyle:
0506 514 96 93

KARŞIYAKALILAR BODOZ SÜLEYMAN'I KAYBETTİ

İzmir'in bu renkli köşesinin hizmetten kaçmayan, her iyiliğe koşan isimlerinden biriydi Süleyman Ergürs.
Soğukkuyu'da doğup büyüdü, ama kendisini Karşıyaka'ya adamış bir canlılığı vardı.
Her iyilik hamlesinin ardında mutlaka Süleyman Ergürs'ü bulmak mümkündü.
Yeşil-Kırmızılı kulübün köklü bir üyesiydi.
Hiçbir maçını kaçırmazdı.
Karşıyaka'dan böyle popüler tiplere genellikle lakaplarıyla anılır. Camia, leyman"Bodoz" olarak kabul etmiş ve benimsmişti.
Soğukkuyulu Süleyman bu unvanı taşıdı ve hayata gözlerini yumdu. Nur içinde yatsın...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA