• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de ortalık hala durulmadı ERKİN USMAN

CHP’de ortalık hala durulmadı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.12.2017, 00:00

Geçtiğimiz hafta içinde Çiğli dışındaki bütün ilçelerde CHP kongreleri tamamlandı. Genel bir döküm yapılırsa, CHP İzmir örgütünde 29 ilçe kongresi yapıldı. Bu kongrelerde Gaziemir, Foça, Kemalpaşa, Buca, Ödemiş, Bergama, Selçuk ve Urla'da İlçe başkanları değişti. Bayındır, Bayraklı, Aliağa, Balçova, Bornova, Beydağ, Dikili, Çeşme, Güzelbahçe, Konak, Karşıyaka, Karaburun, Karabağlar,Kınık, Kiraz, Menemen, Menderes, Narlıdere, Seferihisar, Tire ve Torbalı'da mevcut başkanlar seçimleri kazandı.
Bu kongrelerde parti içinde "sürpriz" olarak nitelendirilecek sonuçlar da yaşandı.
Mesela, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ve Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk delege bile seçilemedi.
Karşıyaka kongresi gergin bir hava içinde geçti. Uğur Yıldırım kongrenin galibi oldu.
Buca'da Levent Piriştina'nın desteklediği Çağdaş Kaya'nın kongreyi kazanacağı görüşü hakimdi.
Ne var ki, Kasım Akdağ ve yandaşları sessiz ve derinden gitti, 2 oy farkla seçimi kazandı. Levent Piriştina ve ekibine nal toplamak kaldı.

Bergama'daki yarışın kazananı da Mehmet Ecevit Yılmaz oldu.
Balçova İlçe Başkanı Ayşegül Eryılmaz'a taraftarları son dakikada adaylığı kabul ettirdiler, ikna olan Eryılmaz aday oldu, 272 delegenin 252'sinin oyları ile kongrenin galibi oldu.
Ve, son günün sürprizi Beydağ'dan...
İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar'ın karşısına, Belediye Başkani Vasfi Şentürk destekli olduğu iddia edilen Sabahattin Tekeli çıktı. 63 delege oy kullandı. Bu delegelerden 41'inin oyunu alan Yılmazlar kongrenin galibi oldu.
Son dakika kaydı ile masamıza düşen bir sonuç da Gaziemir'den...
Meclis üyesi Kasım Özkan, 256 oy alırken, rakibi Elif Becek 81 oyda kaldı.

DİKİLİ BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANATTA HIZ KESMİYOR

2014 yerel seçimlerinin ardından CHP'li Mustafa Tosun başkanlığında gerçekleştirdiği fiziki yatırımlar ile 3,5 yıldır adından sıkça söz ettiren Dikili Belediyesi, aynı dönemde ortaya koyduğu kültür, sanat, spor, eğitim ve sosyal projelerle de Kuzey Ege'nin parlayan yıldızı olmaya devam ediyor. Sevgi ile özdeşleşen Dikili ilçesini kültür, sanat, spor ve eğitimde de başarıyı kucaklayan bir kent yapmak için kolları sıvayan ve gecegündüz demeden bu hedef doğrultusunda çalışan Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, peşi sıra hayata geçirdiği projelerle Kuzey Ege'de fark yarattı.

Geride bırakmaya hazırlandığımız 2017 yılında çocukların, gençlerin, kadınların, yaşlıların, dezavantajlı vatandaşların, sivil toplum kuruluşlarının, sanatseverlerin, esnafın, üreticilerin ve turizmcinin huzur içerisinde yaşadığı bir kent ideali ile çok sayıda proje ve yatırıma imza atan Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün merakla beklenen yeni dönem çalışmaları da yeni yılla birlikte birer birer start almaya hazırlanıyor. Yeni dönemde Dikili halkıyla buluşturulacak olan projeler hakkında bilgiler veren Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Taner Şen, 2018 yılının hem kendileri hem de Dikili halkı açışından birçok güzelliğe ve yeniliğe sahne olacağını müjdeledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA