• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ulamış’a kütüphane ile bir de tiyatro geldi ERKİN USMAN

Ulamış’a kütüphane ile bir de tiyatro geldi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.04.2018, 00:00

Ulamış, Seferihisar'ın şirin mi şirin, renkli mi renkli bir köyü.... Düne kadar sesi soluğu çıkmayan Ulamış'a sanki sihirli bir el değdi ve Ulamış, son bir yıl renklerin, şenliğin konuştuğu, köy pazarıyla herkesin dilinde bir köy oldu.
O sihirli el, yıllarca özel sektörde yöneticilik yaptıktan sonra ata toprağı Ulamış'ta seracılık yapan Berkhan Parlak!
Önce kadınları örgütlemekle başlamış işe. Sonra Seferihisar'ın Çocuk Belediyesi kurmuş olan başkanı Tunç Soyer ve eşiyle ilişki kurmuş. Hep, köyü adına önerilerde ve isteklerde bulunmuş. Başkanı inandırmış.
Muhtar Kadir Girginer ile ele ele vermiş. Sonuç mu? Geçen yıl 'Armola Ve Ata Ekmeği Şenliği' düzenlemişler. Kum Kum Sanat Evi'ne ev sahipliği yapmışlar.
Nüfusu 3000 dolayında olan Ulamış'ta 3 lokanta, 1 simit evi, 1 köy fırını, 3 kahve, 1 Çiçekli Avlu, ilk ve orta okul ile sağlık ocağı bulunuyor.
Ulamış, renklerin konuştuğu bir köy. Evlerin dış cepheleri Necati Özsu'nun şiirleri ve tarım / üretim / imece / doğa çağrışımları yapan resimlerle süslenmiş. Evlerin, dükkanların önleri de saksıda çiçeklerle donatılmış. Tiyatro grubu kurdukları gibi bir de halkoyunları ekibi oluşturmuşlar. Bir de koro!

ŞENLİK TADINDA

Necati Cumalı'nın tokları şimdi şiir, resim, müzik ve folklora ev sahipliği yapmakta...
Eksiğimiz ne diye düşünmüşler ve el ele verip kütüphane için girişimde bulunmuşlar. Muhlis Dilmaç, Balçova ADD, Aysun Teneler, Lions Kulüpler, Aydın Ilgaz, Kırmızı Kedi Yayınları bu girişime seyirci kalmamış, katkıda bulunmuş ve İzmirli bir kütüphanecinin de desteğiyle olağanüstü güzellikte bir kütüphane vücuda getirmişler. 5 binin üzerinde kitabın yer aldığı kütüphane binası, adeta feylesofların evine dönüşmüş.
16 basamakla çıkılan kütüphanenin merdivenleri feylesofların / bilgelerin ışık saçan sözleriyle donatılmış. Her adımda insanı aydınlatan, bilimin- edebiyatın ışığını saçan bir kütüphane...

YAZAR VE ŞAİRLER

Sanki Fakir Baykurt'la Orhan Kemal'e özel bir önem verilmiş gibi... Rifat Ilgaz'ın da kitapları eksiksiz... Çocuk Kitapları bölümü ise dopdolu!
7 Nisan, Ulamış'ta 'Kitabın Bayramı' şeklinde geçti. 'Şenlik' desek belki daha doğru... Şair-yazar Hidayet Karakuş, yazar Gönül Çatalcalı, gazeteci Öcal Uluç ve şair- besteci- makine mühendisi Nüket Hürmeriç'in davetli oldukları açılışta Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de hazır bulundu.
Açılış öncesi, mini bir konser veren çocukların coşkusu görülmeye değerdi.
Hüseyin Aslan, şair-yazar Fergun Özelli, Tuncer Beybağa, Serkan Solak ve çok sayıda Bademlerli, İzmirli, Seferihisarlı konuğun katıldığı açılışta çocuklara kitap armağan edildi.
Muhtar Kadir Girginer ve Berkhan Parlak diyor ki, "Kütüphaneyi açmakla kalmayacağız. Ayda bir şair ve yazarları da köyümüze davet ederek çocuklarımızla tanıştıracağız." "Urla'nın Bademler'i varsa Seferihisar'ın da Ulamış'ı var." dedirten bu köyü ziyaret etmediniz mi yoksa...
Sizi bekliyorlar!
Tunç Soyer'in Seferihisarlılara ikinci bir sürprizi de 23 Nisan'da...
Çocuk Belediyesi kuran başkanın sürprizini merakla bekliyoruz.

SANA BABAM MI DİYİR?

İki çocuğu olan köy delikanlısı, askerliğini yapıp da evine döndüğünde bakmış karısı Fadime üç çocukla bir masa etrafındalar. Birden öfkelenip bağırmaya başlamış. "Abovv... Ula bu üçüncü çocuk nereden çıktı. Askere giderken iki çocuk vardı." Fadime gayet sakin cevap verir: "Ne bağırıyorsun? Sana baba mı diyir? Oturmuş yoğurdunu yiyir!"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA