• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bostanlı’ya yeni renk, yeni nefes ERKİN USMAN

Bostanlı’ya yeni renk, yeni nefes

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.05.2018, 00:00

70 dönüm alana sahip Bostanlı sahilini yenilemek için çalışma başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3 aşamalı projenin "Balıkçı Barınağı ile Yasemin Cafe" arasındaki ilk bölümünü kullanıma açtı. Bostanlı Pazaryeri karşısındaki ikinci bölüm Ağustos'ta, Türkiye'nin en büyük kaykay pistinin de yer aldığı son bölüm ise yıl bitmeden tamamlanacak. İzmirliler, yapım çalışmaları nedeniyle bir süredir kapalı kalan bölgeye akın etti. Karşıyaka sahilindeki kıyı kullanım kültürünü destekleyen mekanda, yeni nesil oyun grupları ile basketbol sahaları, mini futbol sahası, şezlonglar ve piknik alanları yapıldı.
Yaya ve bisikletliler için kıyı boyunca dolaşım hattı da tamamladı.

DENİZ VE GÖSTER İ MEYDANI

Projenin ikinci aşamasında ise Bostanlı Pazaryeri karşısında, 20 bin metrekare düzenleme alanına sahip bir "Deniz ve Gösteri Meydanı" oluşturuluyor.
Üst noktası taşıt yolundan 3.5 metre yüksekte oluşturulacak yapay bir yeşil tepenin yer alacağı alanda, konser ve benzeri gösteriler düzenlenecek. Büyük doğal kayalar kullanılarak oluşturulacak alan ile yürüyüş yolu arasında kalan sahil şeridi, çeşitli büyüklükteki çakıl taşlarıyla kaplanarak doğal bir sahil deneyimi yaratılacak. 141 araç kapasiteli otoparkı da barındıran bu bölümdeki çalışmaların Ağustos ayı içerisinde tamamlanması planlanıyor. Bostanlı sahili düzenleme çalışmalarının son bölümünde ise 4.250 metrekare alana sahip bir kaykay parkı yapılacak. Türkiye'deki en büyük kaykay parkı niteliğini de taşıyacak alan, uluslararası müsabakalara da ev sahipliği yapabilecek.

ÇOCUKLARA BİSİKLET YOLU

Kıyı boyunca devam eden yürüyüş yolu düzenlenerek, Balıkçı Barınağı ve inşa edilecek Opera Binası Meydanı'na bağlanacak. Bütün bu kıyı boyunca kauçuk koşu yolu yapılacak.
Bisiklet yolu tamamen araç yoluna paralel olacak şekilde yenilenecek.
Böylece bisiklet trafiği ile rekreasyon alanının çakışması engellenerek kıyı kullanımı daha güvenli hale getirilecek.
Ayrıca çocuklar için kullanışlı olması için büyük bir ring şeklinde ikincil bir bisiklet yolu yapılacak. Yasemin Cafe etrafı tekrar düzenlenerek oturma alanı genişletilecek. Alan genelinde, yeni oturma birimleri, bisiklet ve "Bisim" parkları, modern heykeller, odak alanlarında wi-fi erişimi olacak.
Kullanımına başlanan mobil büfe ve otomatik şehir tuvaletleri alana yayılacak.
Projenin son etabı aralık ayı içerisinde tamamlanacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA