• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kalkınma için İzmir’e model fabrika ERKİN USMAN

Kalkınma için İzmir’e model fabrika

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.06.2018, 00:00

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'den müjde yüklü bir mesaj:
"KOBİ'lerimizde verimliliği artırmak, yalın üretime geçişte teknik destek sağlamak ve uygulamalı eğitim vermek için İzmir'e model fabrika kuracağız" dedi ve ekledi:
"Model fabrikamız, her yıl yaklaşık 40 fabrikanın verimlilik dönüşümüne katkı sağlayacak.
Bu model fabrikayı, Bakanlığımız ile Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın ortak finansmanıyla hayata geçireceğiz. Bu yıl içinde etüd çalışmalarımızı tamamlayıp, inşallah 2019 Haziran ayında Ege Üniversitesi Kampüsü içinde modern fabrikanın açılışını yapacağız."

***

Özlü'yü dinlemeye devam: "İhracatımızda yüksek teknoloji ürünlerinin payı çok az. Orta-düşük teknolojiler ihraç edip, yüksek teknolojili ürünler ithal diyoruz. Bu tabloyu tersine döndürmemiz lazım. Dünyada yaşanan teknoloji dijitalleşiyor. Biz bunun dışında kayamayız. Sanayimizin yol haritasını çıkarttık. Seçimlerden sonra detaylı şekilde açıklama yapacağız."

***

İzmir'in organize sanayi bölgelerindeki istihdam sayısını 16 yılda 3 katına çıkardıklarını, 2018 yılı itibariyle İzmir'e 7 adet Organize Sanayi Bölgesi projelerinin devam ettiğini anlatan Özlü, KOSGEB'in finansman destek kredileri kapsamında 29 bin İzmirli işletmeye 1.3 milyar lira tutarında kredi hacmi oluşturduklarını da sözlerine ekledi.

BALÇOVA'DA DOSTLUK SOFRASI

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve Belediye Meclis Üyeleri, Ramazan iftarlarının sonuncusunda Şehit ve Gazi Aileleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.
Balçova Belediyesi'nin yıllardır Ramazan Ayı'nda düzenlediği dostluk sofraları bu yıl da Balçovalı vatandaşları ağırladı. Belediyenin Orman İçi Piknik Alanı'nda düzenlenen iftar yemeklerine Balçova'daki mahalle sakinlerinin yanı sıra çeşitli hemşeri derneklerine iftar yemekleri düzenlendi. Ramazan ayı boyunca toplamda 9 bin vatandaş ile bir araya gelen Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve eşi Fatma Çalkaya iftar yemeklerinde konukları ile tek tek görüşerek, sohbet ederek dertlerini dinledi sevinçlerini paylaştı. Gece boyunca Balçovalılar ile görüşen Başkan Çalkaya çocuklara da hediyeler vererek sevinirdi.

ÜÇ ÇEŞİT DOST

Baki'ye dostları "kaç çeşit dost olduğunu" sordular. Baki "Üç çeşit dost vardır" dedi ve sıraladı:
1- Bir dost vardır, gıda gibidir. Sen onu her gün ararsın.
2- Bir dost vardır. İlaç gibidir. Gereğinde ararsın.
3- Bir dost daha vardır. Hastalık gibidir, o seni arar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA