• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’deki Denizli ERKİN USMAN

İzmir’deki Denizli

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.06.2018, 00:00

Şu İzmir çukurunda 200 bine yakın Denizlili var. Buna karşılık İzmir'deki Denizlililer Derneği'nin üye sayısı iki bin civarında.
İlginç bir tespit...
Denizlililer, doydukları yere;
İzmir'e entegre oldular ama, doğdukları yerin Denizli'nin geleneklerini, folklorunu ve yemek kültürünü de unutmuyorlar, yaşatıyorlar.
Denizli'ye yönelik geleneksel değerleri korumak, iyi günde, kötü günde dayanışma içinde olmak, sosyal yaşamda daha aktif roller almak için bir hemşehri derneği kurdular.
Kimler var, Denizliler arasında...
İlk akla gelen isimler arasında Nail Özkardeş, Samim ve Saim Sivri Kardeşler, Atila Sayıner, Ahmet ve Bengi Baban, Korkut Özsoy var.
Daha nice fabrikatör, ithalatçı, ihracatçı ve kuyumcu Denizlililer var.

***
İşte o Denizlililerden bazıları...
Işılay Saygın (Devlet eski Bakanı), Hakan Tartan (Eski Belediye Başkanlarından), yine bir Belediye Başkanı M. Ali Çalkaya, Günhan Sarıkaya, Muzaffer Öztürk, Cafer Sarılı (Kaymakam), Cevat Barutçu , Hüseyin Aslan, Selamettin Bayındır. Erdal Karademir, Naim Özkardeş, Samim Sivri, Saim Sivri, Ekrem Ateş, Mehmet Yapucu.
Sami Saraçoğlu, Adnan Yıldırım, Aydın Ay,Vali Kasap,Aysel Çöpten, Atila Sayıner, Ali Özcan, Erol Akıncılar, Ali Gital,Hüdai Genç,Aysel Gürsoy, Yılmaz Topçu, Musa Bakan ve Sekir Özsoy.

***

Kurtdereli'den bir anı
Atatürk ünlü güreşçi Kurtdereli'ye ödül olarak 1000 liralık bir İş Bankası çeki veriyor. Çeki de Kemal Atatürk diye imzalıyor. Pehlivan çeki bankaya götürüyor, kendisine 1000 lirayı ödüyorlar. Muazzam bir para...
Ama, Kurtdereli hala bekliyor.
"Ne bekliyorsun pehlivan?" diye sorduklarında, çeki beklediğini söylüyor.
"Parayı zaten aldın. Çek bizde kalacak" diyorlar.
"O zaman alın 1000 liranızı, verin çekimi" diyor. "Onda Atatürk'ümün imzası var" Ve, parayı iade edip, Atatürk imzalı çeki sevgi ile cebine yerleştirerek gidiyor.
Seçimler takım elbise satışlarını patlattı
Türkiye erken seçime kilitlenmiş durumda.
Adaylar her gün farklı lokasyonlarda vatandaşlara sesleniyor, seçim vaatlerini sıralıyor.
Seçmenine seslenen adayların ve onların arka plandaki ekip üyelerinin giydiği takım elbiseler bile önem arz etmiş durumda.
Bu farkındalıkla erken seçimin perakende sektörünü canlandırdığını söyleyen Giovane Gentile Genel Müdürü Zaur Samedov, geçtiğimiz senenin aynı dönemine oranla takım elbise satışlarında yüzde 18, gömlek satışlarının ise yüzde 32 arttığını söyledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA