• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EMEKLİYE İKİ BÜYÜK BAYRAM MÜJDESİ FARUK ERDEM

EMEKLİYE İKİ BÜYÜK BAYRAM MÜJDESİ

faruk.erdem@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.09.2016, 00:00

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde milyonlarca vatandaşımızı sevindirecek gelişmeler yaşandı.
Bunlardan ilki emeklilerimizin maaşlarıyla ilgili.
Maaşlarını her ayın 17'sinden sonra alan emeklilere ödemeler Kurban Bayramı öncesinde yapılacak. Yani bayram tatilinin başlayacağı hafta sonundan önce perşembe ve cuma günü ödemeler hesaba geçmiş olacak.
İkinci önemli gelişme ise emekliliği dolmuş Bağ- Kur'lular için.
Prim borcu olduğu için emekli maaşları bağlanamayan Bağ-Kur'lular yapılandırmadan peşin olarak yararlanmak için kredi imkanına kavuşacak. Bu konuda bir bankayla yapılan protokol de yürürlüğe girdi.
Emeklilerin bayram öncesi bekledikleri promosyon ödemeleri ise maalesef yetişmedi.
Bununla ilgili karar da bayram sonrası verilecek.
Biz de takipçisi olacağız. Gelin bu iki gelişmenin detaylarına bakalım...

MAAŞLAR ÖDENİYOR

Yaklaşık 11 milyon emekli Kurban Bayramı'na maaşı cebinde girecek. Memur emeklileri maaşlarını almaya başladı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de ödemeler 8 ve 9 Eylül'de yapılacak...

EMEKLİLER, 12 Eylül'de başlayacak Kurban Bayramı'na maaşlarını almış olarak girecek. Memur emeklileri maaşlarını almaya başladı, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de 8 ve 9 Eylül'de aylıklarını cebine koyacak.

HAZIRLIKLAR TAMAM

Memur emeklileri, her ayın 1'i ile 5'i arasında maaşlarını alıyor. Sayıları yaklaşık 2 milyon olan memur emeklilerine maaş ödemeleri başladı. SSK ve Bağ- Kur emeklileri de 'ERKEN maaş' müjdesi sayesinde paralarını bayram öncesinde alabilecek. 9 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisi, normalde maaşlarını her ayın 16'sı ile 28'i arasında alıyor.
Kurban Bayramı nedeniyle maaş ödemelerinin erkene çekilmesiyle, SSK ve Bağ-Kur emeklileri maaşlarını 8 ve 9 Eylül'de alabilecek.
Sosyal Güvenlik Kurumu, bu konudaki çalışmalarını tamamladı.
SSK ve Bağ-Kur kapsamında emekli, dul ve yetim gelir/aylığı alanların Eylül dönemi gelir/aylık ödemeleri, tahsis numarasının son rakamı 9, 7, 5, 3 ve 1 olanlarda 8 Eylül'de; 8, 6, 4, 2 ve 0 olanlarda 9 Eylül'de yapılacak.

MEMUR DA ALIYOR

Memurların maaş ödeme tarihleri de bayram öncesine çekildi. Maaş ödeme günü olan 15 Eylül'ün Kurban Bayramı'nın son haftasına denk gelmesi nedeniyle, memurlar maaşlarını bayramdan önce alabilecek. Her ayın 8-14'ü arasında ödenen geçici iş göremezlik ödenekleri de bayram nedeniyle 5-9 Eylül tarihleri arasında ödenecek.

BAĞ-KUR'LUYA ERKEN EMEKLİLİK

Emeklilik şartlarını tamamlamasına rağmen prim borcu olduğu için maaş bağlanmayan 4B'li Bağ-Kur'lular verilecek teminatsız kredi ile hemen emekli olabilecek...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası arasında imzalanan protokolle, yeniden yapılandırma kapsamındaki 4B'li (Bağ-Kur) vatandaşlara, borçlarını ödeyip emekli olabilmeleri için herhangi bir teminat göstermeden kredi kullanma imkanı sağlandı. SGK'dan yapılan yazılı açıklamada, şu bilgiler verildi: "Banka ile yapılan protokol ile 4B kapsamında olup, prim borcundan dolayı emekli olamayan kendi nam ve hesabına çalışan esnaf, sanatkar ve çiftçilere herhangi bir teminat göstermeden kredi kullanmak suretiyle emekli olma imkanı sağlandı. Bu imkandan yararlanmak isteyen sigortalılarımız prim yapılandırma başvurularını öncelikle Sosyal Güvenlik il/merkez müdürlüklerine yapacaklar, kurumdan alacakları 'prim borcunu ödemesi halinde emekli olabilecek' yazısıyla Ziraat Bankası şubelerine müracaat edecekler.
Bu imkandan, birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda 4B'den yaşlılık aylığı bağlanabilecekler, 4B prim borcunu ödemesi durumunda 4A'dan yaşlılık aylığı bağlanabilecekler, askerlik ve doğum borçlanmasını yapması durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecekler ile durdurulan hizmet sürelerinin ihya edilmesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecekler yararlanabilecek."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA