• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Adı ve mesleği gibi hobisi de dede yadigarı HACER ÖNOĞLU ÜLGER

Adı ve mesleği gibi hobisi de dede yadigarı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.01.2019, 00:00

O, doktor bir dedenin torunu ve doktor bir babanın oğlu. Kendisi de dede mesleğini devam ettirmiş.
1956 İzmir doğumlu Ali Rıza Sanul, 1979 Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. 1984 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi'nde dahiliye uzmanlığı, 1991 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gastroenteroloji uzmanlığı almış.

25 YILLIK BİRİKİM

2007 yılında Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden emekli olduktan sonra çocukluğundan beri ilgi duyduğu kartpostallara daha fazla zaman ayırabilmiş.
Mesleğini devraldığı dedesinin ve babasının hobileri de onun tutkusu olmuş. 25 yıldır biriktiriyor kartpostallarını.

İsmini aldığı dedesi Ali Rıza Sanul'un o zamanların Fransız Hastanesi, şimdinin ise Alsancak Devlet Hastanesi'nin bahçesinde hastane personeli ile birlikte yer aldığı fotoğrafa da gözü gibi bakıyor. Bir kısmını kendisi biriktirmiş. Bir kısmını da internet üzerinden satın alarak oluşturduğu koleksiyonunda neler yok ki!

EFEMERA SATIŞI

5 yıl önce bir dükkan açmaya karar vermiş ve Kızlarağası Hanı'ndaki tarih kokulu dükkanını açmış. Önce antika satışı yaptığı dükkanda şimdi Efemera Smyrna adıyla efemera satışı yapıyor. Yani onun işi eski kartpostal, harita, fotoğraf, yazılı belgelerle. Bu aralar pek satış olmadığını belirten Ali Rıza Sanul, dükkanında meraklılar ve dostlarını ağırladığını söylüyor.
Sanul'un dükkanından sizin de ilginizi çekebileceğini düşünerek bazı objeler seçtim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA