• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hintli değil Ispartalı HACER ÖNOĞLU ÜLGER

Hintli değil Ispartalı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.12.2018, 00:00
Nizamettin Özkaya ya da rol aldığı Mehmetçik: Kutlu Zafer dizisinde Doktor Salman (Hintli doktor)... Aslen Isparta Yalvaç doğumlu ama hayatını şu anda İstanbul’da sürdürüyor

Özkaya, aklında ya da hayalinde hiç oyunculuk olmadan oyunculuğa adım atmış isimlerden. Çok küçük yaşlarda çalışmaya başlayan Nizamettin Özkaya, bu sayede gözlem gücünü geliştirmiş.
İnşaatçılık, reklam tanıtım işleri, tezgahtarlık, barmenlik, işletmecilik ve yöneticilik derken uzun yıllar sonra kitap yazmaya karar vermiş.
Kitabını bastırmak için İstanbul'daki yayınevlerini dolaşırken diksiyonu ve yüzü iyi bulunmuş.



ERTESİ GÜN TEKLİF

'
Neden oyunculuk yapmıyorsun' ısrarlarının ardından kitabını ertelemiş ve bir ajansa gidip kayıt yaptırmış.
Hemen ertesi gün de bir dizide rol almış. Oyunculuk serüveninin o ilk gününü şöyle anlatıyor: "İlk rolümdü ve hiçbir şey bilmiyordum. Biraz stresli de olsa oyunculukta ilk günüm başarılı geçmişti. O gün orada şunu öğrendim; oyunculuğun yüzde 95'i hazırlık, geri kalanı ise oynamaktır."

ASIL HEDEF NE?

Daha sonra bu konuda eğitim almaya karar vermiş ve temel oyunculuk, kamera önü eğitimleri alarak oyunculuk anlamında derin araştırmalar yapmış. Dünyaca ünlü usta isimlerin metodlarını inceledikten sonra kendi metodlarını geliştirmiş. Aldığı eğitimlerle kendini sürekli geliştirip yenilemeye odaklanan oyuncu, başka projelerde de yer almış. "Oyunculuk benim için ünlü olmak anlamına gelmedi hiç" diyen Nizamettin Özkaya, "Ünlü olmak sadece bir süreçtir. Çünkü gerçek bir oyuncunun asıl hedefi ünlü olmak değil iyi oynamaktır" diyor.

KİTABINDA İZMİR VAR

Hayatının bir bölümünde İzmir'de de yaşayan oyuncu, bu şehre olan sevgisini, önümüzdeki yıl çıkarmayı düşündüğü kitabının bir paragrafında şöyle dile getirmiş: "...
Neyse diyerek çok da önemsemeden yürümeye devam ettim. Şehrin kalabalığından olsa gerek aynı mahallede yaşayan insanlar birbirlerini görünce selam bile vermiyorlardı. İzmir'de kaldığım yıllarda Kordon'da yürürken insanların sevecen bakışlarıyla göz göze gelip hafiften selamlaşmalarını burada göremiyordum. Kalabalık mı insanları birbirinden uzaklaştırıyor, yoksa insanlar mı birbirinden uzaklaşıyor diye düşünmekten kendimi alamıyordum."

HER FIRSATTA GELİYOR

İzmir'in kendisi için özel olduğunu söyleyen oyuncu, 19 yaşında tanıştığı bu şehri her fırsatta ziyaret ediyor. "Körfez'in kokusunu içime çekmeden, Kordon'da bir tur atmadan İzmir'den ayrılamam" diyor.

ŞUBAT'TA SİNEMADA

Bugüne kadar rol aldığı dizilerde başarılı performanslar sergileyen oyuncu Özkaya, seyircinin karşısına bir de sinema filmiyle çıkacak. Şubat ayında vizyona girecek 'Yalan Dolan' isimli filmde sinema oyunculuğunu da konuşturacak. Oyuncunun sinemadaki en büyük hayali ise Nuri Bilge Ceylan ve Semih Kaplanoğlu filmlerinde rol almak.

YAKIŞIKLI YA DA GÜZEL OLMAK ÖNE GEÇMEMELİ'

Özkaya, ekranlarda iyi oyuncular değil de yakışıklı ya da güzel insanlar görmek istenmesi nedeniyle bazen çok iyi oyuncuların hak ettikleri yerlere gelmeden silinip gitmelerinden yakınıyor, "Güzel ya da yakışıklı olmak oyunculuğun önüne geçmemeli" diyor.

CAN DOSTLAR İÇİN KAPAK TOPLUYOR

Oyuncu Nizamettin Özkaya, sosyal projelerde de vakit buldukça yer almaya çalışıyor. Oyuncu, geçtiğimiz günlerde topladığı mavi kapakları getirerek sokak hayvanlarına mama ve su kabı olmak üzere geri dönüşüme verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA