• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yarıda kalmasın HAKAN URGANCI

Yarıda kalmasın

hakan.urganci@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.01.2022, 00:00

Dezavantajlı gençlere burs sağlayarak okumalarına katkıda bulunan ülkemizin yarım yüzyılı aşan vakıflarından Türk Eğitim Vakfı, "Yarıda kalmasın" projesiyle eğitimini tamamlayamayan on tıp öğrencisine katkıda bulundu. TEV Kocaeli Şubesi, Kocaeli Emex Otel'de düzenlediği yeni yıl balosunda bursiyerlerle destekçileri bir araya getirdi. TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, Kocaeli Baro Başkanı Bahar Gültekin Candemir ve pek çok değerli ismin katıldığı gecede TEV Kocaeli Yürütme Kurulu Başkanı Derya Kurt ve ekibi, bu etkinlikte on öğrencinin bir yıllık burs miktarının toplanmasından ne kadar mutlu olduğunu dile getirdi. Gecenin organizasyonunda Aslı-Onur Sanlav çifti, Carbone Restoran sahibesi Şef Ayşegül Özdemir, Düşler Evi sahibesi Zeynep Dağlaroğlu ve Doktor Elif Öye çok çalıştı. Biz de arkadaş grubu olarak bu gecedeydik ve elimizden geldiğince katkı sağlamaya çalıştık. Gece, TEV'in kısa tarihçesi ve en büyük bağışçı olan rahmetli Zeki Müren'i anan bir filmle başladı.

DOKTORLUĞUN ÖNEMİ
Uzman Doktor Ülkümen Rodoplu, yaptığı konuşmada tababet mesleğinin öneminden damga vurdu. Rodoplu, ayrıca, Şubat ayında Çeşme'de gerçekleşecek olan 'On yaş daha genç' kampına katılımcıları davet etti. Sonuçta bu kampa bağışlanan iki kişilik davetiye sayesinde önemli bir rakam toplandı.
Arkeolog yazar İpek Kobanoğlu, ilk kitabı 'Göbeklitepe'nin Gizemi'nin Çeşme'de yine TEV yararına açık artırma ile satılmasının gururunu dile getirdi. Bu konuşmanın ardından Aslı Sanlav'ın, Kobanoğlu rehberliğinde gerçekleştireceği Göbeklitepe turuna ait iki kişilik gezi de yine bursiyerlere bağışlandı. Bu geziye katılacak Olan Bahar hanım ve eşi, aynı zamanda Kobanoğlu'ndan imzalı bir de kitap kazandı.

VEREN KULLARDAN OLUN
Semra Nurdoğan ve Metin Karadağ'ın şahane tango gösterisinin ardından Kocaelili firmaların hediye çekilişi davetlilere uzun ama heyecanlı dakikalar yaşattı. Gecenin sonu, adetten, müzik ve dans ile oldu. Hayal Kahvesi solisti sempatik sanatçı Gül Özgüner Altun, davetlileri yeni yıl öncesi coşturdu. Ertesi gün biz de arkadaş grubu olarak Ayşegül Şef'in restoranı Carbone'de aşina ve bilinmeyen lezzetleriyle harika bir kahvaltıyla bu güzel organizasyonu noktaladık.
Almak, insanı mutlu eden bir şey ama hazzı uzun sürmüyor. Yeniden almak istiyorsunuz. Yani büyük açlık içeren bir döngü oluşturuyor. Oysa vermek, daha uzun süreli bir haz duygusu yaratıyor. Biz de yeni yıl öncesi hem eğlendik hem de geleceğin sağlık neferlerinin tahsiline katkı verdik. Size yeni yıl mesajım da dolayısıyla bu yönde olacak. İşte okuyucularım için yeni yıl duam: "Allah size öyle bol ihsan etsin ki hep veren kullardan olun."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA