• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Robotun olsa... HAKAN URGANCI

Robotun olsa...

hakan.urganci@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.12.2021, 00:00

Robot üretici firma Promobot, 2023'te hizmet sektöründe kullanılması planlanan insansı robotlarda yüzünün kullanılması hakkını verene 200 bin dolar verecekmiş. Haber bu.

Böyle dişi bir konuyu bulmuşum, kaçırır mıyım? Hemen sordum Instagram takipçime... "Çok acayip bir haber! Meblağ iştah kabartıcı. Pek çoğumuz bu parayı bir ömürde biriktiremeyebiliriz. Peki bunu yapar mısınız? Ya da hangi meblağ karşılığında yaparsınız?" İşte gelen başlıca yorumlar: ● Para her şey değildir !!! Ne amaçla kullanılacağı da muamma olunca ben kabul etmem. İsterse 1 katrilyon versinler... ● Bizde o yüz yok kardeşim. ● O robotu alır, Fener forması giydirip tur attırırım. ● Bence 200.000 dolar olayı işin reklamı... Peki bu robot bizim sıfatımızla hizmet ederken biz öldükten sonra da sevap kapımız açık kalacak mı acaba, bir bilene sormak gerek. ● O yüzü bırakın 200.000 doları, son model bir telefon ya da sırf meşhur olma niyetiyle satacak insan da çok. Eğer yüzüm kamusal alanlarda, havalimanları, otel girişlerinde vs. gibi toplum yararına olan yerlerde kullanılacaksa olabilir. Ama zor karar. Kullanım amacına göre insanlık sizin yüzünüzü sevebilir ya da nefret edebilir.. ● Robot olacak. Sonuçta işlediği suç sahibinin olur. Benim TC kimlik numaramı kullanmadıkları sürece yüzümü alabilirler. ● "Sen iki yüzlüsün, birini ver" diyebileceğim çok insan var. ● Köle İsaura gibi emrinizdeyim. ● Tövbe estağfurullah. Vallahi dünyanın sonuna geldiğimizi iyice inanır oldum. ● Bir de üzerine para mı verecekler? ● İyi bir amaca hizmet etmeyeceği aşikâr... ● İzin vermem, ileride ne yapacağı belli değil. ● Parayı alıp estetikle yüzümü değiştirsem geriye kaç lira kalır acaba? ● Başvuru için link nerede? ● Robotlar insanlaşırken, insanlar da robotlaşıyor. ● İkincisine ben bile dayanamam. Benden bir tane olsun. Üstüne para versem ancak kabul ederler. ● Artık ortalıkta aynı surette bir çok insan göreceğimiz günler yakın gibi. ● Hayat görüşüne uymayan işleri bir meblağ karşılığında yapmayı kabul ediyorsan eğer kendine bir fiyat biçmişsin demektir. Fiyatı olan her şey alınabilir, satılabilir. Daha fazla parayla, daha fazla satılabilme imkanı doğar. Neticede özgürlüğünü, insanlığını ve tüm değer yargılarını kaybedersin...100 dilim ekmeğin de olsa, karnın bir dilimle doyacak... Bin tane kıyafetin de olsa o gün bir tanesini giyeceksin. Ölürken harcadığın paraları değil, özlemini duyduğun anılarını, güldüğün anları düşüneceksin. Para elbette yaşamımızı idame ettirmemiz için gereklidir. Ancak mesleğinle, emeğinle kazanmadığın her kuruş seni diğer insanlara bağımlı kılacaktır. Bir kerelik yaşam hakkımızda insanların karşısında, sırf daha fazla ödüyorlar diye boyun eğmeye değmez... Hayat bağımsız olunca, gülünce güzel..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA