• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ben bu Sakız’ı uzatırım! KAHRAMAN DURAK

Ben bu Sakız’ı uzatırım!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.03.2018, 00:00

Geçtiğimiz hafta Sakız Adası'nın Çeşme'den daha pahalı olduğunu yazdım ve sonra olanlar oldu. Aman yarabbi ne tepki ne tepki. O konuya geleceğim.
Emre Altuğ ile görüştüm artık İzmirli olmuş gibi. Turizm yatırımlarını konuştuk, gerçi haberini ayrı yayınlayacağım ama sohbetten bazı başlıkları sizle önceden paylaşayım. Alaçatı Ot Festivali hazırlıkları tamamlanmış, hava güzel olursa 6-7-8 Nisan'da Alaçatı sezonu açar. Son olarak da ünlü işletmeci Tibet Özer'den bahsedeceğim.
Gelelim başlıktaki konumuza...

CEVAP TÜRKLERDEN GELDİ

Sakız Adası Çeşme'den daha ucuz değil dedim buradan, neler oldu neler.
Ben Yunanistan Konsolosluğu'ndan bir yanıt gelir sandım ama Türkler onlardan hızlı çıktı. Sağ olsun sosyal medyadan yazımı eleştirdiler. Yedi kişi Mesta köyünde, et, jumbo karides, içecekler yedik yedik 87 euro ödedik dedi.
Bir şişe suyun 2 euro olduğu Yunan adasında yedi kişi 87 euro çok ucuz geldi bana. Ortaya bir tabak karides, bir tabak et, iki şişe içecek ve Mesta gibi dağ başı köyde servisinin çok kötü olduğu bir yerde normal diye düşündüm. O yedikleri içtiklerine kişi başı olarak iyi servis olan bir yerde ne kadar öderlerdi acaba.

KALİTE FARKI

Şu bir gerçek Sakız Adası'nın yüzde doksanında Çeşme ve Alaçatı'nın mönü zenginliği ve servis kalitesine yaklaşma ihtimali yok. Sakız Adası da çok güzel ama abartmanın anlamı yok. Ne Çeşme'deki kahvaltıya ne yemeklerindeki zenginliğe ne de otellerin kalitesine Sakız'ın yaklaşma imkanı yok. Sakız da pahalı mı? Evet pahalı. Kalite farkı ise cabası. Bu arada Çeşme- Sakız kıyaslaması ile Türk turizmini destekleyen bir yazıyı kaleme aldığım için çok çok özür dilerim.

OT FESTİVALİ ALAÇATI'NIN

Ala çatı Ot Festivali bu yıl 6-7-8 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Daha önce de belirtmiştim otellerde odalar üç gün için dolmaya başlamış.
Niyeti olanlar elini çabuk tutsun. Ayrıca Alaçatı'da her şey hazır. Lokal Pazar bu kez Celal Uysal koordinasyonunda Clup Baba'da olacak. Gündüz rengarenk takıcılar, yeme içme stantları akşam ise konser.
Tavsiye ederim. Bu festival son yıllarda İzmir'den çıkan en büyük marka. 9 Mart'ta ise Urla'da Ot Festivali düzenlenecek. Ne gereği var ki. Urla'nın misler gibi Enginar Festivali var zaten. Ayrıca Alaçatı'da birçok restoran el değiştirmiş ancak yerlerini kaliteli dükkanlar almış.

ALTUĞ, KENDİ MEKANINDA SAHNE ALACAK

Asuman Dabak ve Emre Altuğ ile hafta arasında bir araya geldim.
Dabak her zaman olduğu gibi proje çalışma, üretim içerisinde. Ellerine sağlık. Açtığı Asuman Dabak Sahne İzmir çok güzel işlere imza atıyor, bravo. Emre Altuğ ise doğal olarak İzmir'den kopamayan bir isim. Babası Çeşme'de yaşıyor, annesinin kabri de Çeşme'de. Alaçatı'da ve Bostanlı'da Sako restoranları var. Sordum, "Satmayı düşünür müsün?" diye "Neden olmasın paraya bakmak lazım" dedi. Bir ihtiyaç söz konusu mudur bilemem ama ben biraz yüklü bir paraya ihtiyacı olduğunu duydum gibi. Yolu açık olsun, ilerleyen günlerde ihtiyaç iddiasının ayrıntıları ortaya çıkabilir. Bu arada Altuğ, 15 Mart'ta kendi mekanında bir konser verecek. Bu ikili sohbetin tüm yansımalarını birkaç gün sonra haber olarak Yeni Asır'da okuyacaksınız zaten.

ALKIŞLAR TİBET ÖZER'E

İzmir ve Kuşadası'nda eğlence sektörüne yaptığı yatırımlarla Türkiye'nin en iyi işletmecilerinden olan Tibet Özer, 14 Mart tarihinde çok önemli bir olaya imza atacak. Özer, İzmir'deki Berduşşş &Soir Club ve Nicci Joy mekanlarının 14 Mart'taki tüm gelirini gazilere ve şehit Mehmetçik yakınlarına bağışlayacağını duyurdu. Tibet Özer'den direkt aktarıyorum "Elde edilecek olan tüm geliri şehit ve gazi yakınlarına bağışlıyoruz. Vatan sevgisi önce Mehmetçik'e sahip çıkmaktan geçer" Alkışlar Tibet Özer'e.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA